Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Παγιώνεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ

Παγιώνεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ

Σταθερό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή. Γκάλοπ της Alco δίνει στο ΠΑΣΟΚ προβάδισμα 4,5%, ενώ σε δημοσκόπηση της Rass η διαφορά είναι στο 3,3%.

43

Σταθερό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή.

Σε δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ με 4,5%. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,1%, το ΠΑΣΟΚ 32,6% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,8%, ο ΛΑΟΣ με 4,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,2%.

Στις μετακινήσεις ψηφοφόρων, το κυβερνών κόμμα χάνει 7,8% προς το ΠΑΣΟΚ και 3,1% προς τον ΛΑΟΣ, ενώ το 15% παραμένει αναποφάσιστο.

Σε δημοσκόπηση της Rass για Το Παρόν, το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ κατά 3,3%, συγκεντρώνοντας -στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου- ποσοστό 34,2% έναντι 30,9%. Ακολουθούν, το ΚΚΕ με 7,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%, ο ΛΑΟΣ με 4,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1%.

Στην παράσταση νίκης, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 56,7% έναντι 35,7%.

Τέλος, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κ.Καραμανλής προηγείται του Γ.Παπανδρέου με ποσοστό 44,7% έναντι 32,9%.

«Μπορούμε να πάμε καλύτερα»

«Από μας εξαρτάται να πάμε καλύτερα και γρηγορότερα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, σχολιάζοντας τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων.

«Εχω τονίσει επανειλημμένα ότι οι δημοσκοπήσεις δεν υποκαθιστούν την λαϊκή ετυμηγορία. Είναι πολύτιμες και μας δίνουν τη δυνατότητα να βγάλουμε συμπεράσματα. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να προηγείται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όμως το ποσοστό των αναποφάσιστων που παραμένει μεγάλο, δείχνει ότι προσδοκούν από τον Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το μέλλον του τόπου. Τον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ δεν το εμπιστεύονται» συνέχισε.Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι η ΝΔ εμμένει στην πρόταση Κάρολου Παπούλια για την Προεδρία της Δημοκρατίας και απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Τέλος, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης χαμηλώνει τον πήχη για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, αναγνωρίζοντας ότι η χαλαρή ψήφος αφήνει, εκ του ασφαλούς, περιθώρια έκφρασης διαμαρτυρίας.

Επίσης, σημειώνει ότι το όποιο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης για τις εθνικές εκλογές, εκτιμά ότι η κυβέρνηση μπορεί να ανακάμψει και απορρίπτει κάθε συνεργασία με τον ΛΑΟΣ. «Η χαλαρή ψήφος των ευρωεκλογών είναι γνωστό πως αφήνει, εκ του ασφαλούς, περιθώρια έκφρασης διαμαρτυρίας. Δεν αποτελεί, ως εκ τούτου, μέτρο σύγκρισης για τις εθνικές εκλογές, όπου ο πολίτης καλείται να κρίνει, να εκτιμήσει και τελικά να αναδείξει τον ικανότερο να κυβερνήσει. Για τον λόγο αυτό τα συμπεράσματα δεν θα είναι ασφαλή» λέει.

O γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης σχολίασε: «Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών θα διαπιστώσουν όλοι ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα δώσει τρίτη συνεχόμενη θητεία στον Κώστα Καραμανλή, στον πρωθυπουργό. Όλα τα υπόλοιπα είναι προσωρινά, είναι πρόσκαιρα, οφείλουμε να τα ξεπερνάμε.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Με Καλάθη η Εθνική στον «τελικό» με την Αυστραλία

Ο Νικ Καλάθης ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και θα είναι στη διάθεση του Βασίλη Σπανούλη για το ματς-τελικό της Εθνικής με την Αυστραλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024