Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
8o Φεστιβάλ Χορού

8o Φεστιβάλ Χορού

Στο φετινό Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων που πραγματοποιείται από τις 7 Μαΐου έως και τις 23 Ιουνίου παίρνουν μέρος 43 ομάδες και 55 χορογράφοι. Tο Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων επιστρέφει και φέτος για την παρουσίαση του ετήσιου φεστιβάλ του, πάντα με τη φιλοδοξία να ενισχύσει την προβολή της εγχώριας χορογραφικής παραγωγής και την επιδίωξη […]

Στο φετινό Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων που πραγματοποιείται από τις 7 Μαΐου έως και τις 23 Ιουνίου παίρνουν μέρος 43 ομάδες και 55 χορογράφοι.
Tο Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων επιστρέφει και φέτος για την παρουσίαση του ετήσιου φεστιβάλ του, πάντα με τη φιλοδοξία να ενισχύσει την προβολή της εγχώριας χορογραφικής παραγωγής και την επιδίωξη να χαρτογραφήσει το τοπίο του σύγχρονου ελληνικού χορού.

Με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, την στήριξη του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού (Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ.) και του ελληνικού τμήματος του διεθνούς συμβουλίου χορού της Unesco, το 8ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων πραγματοποιείται από τις 7 Μαΐου έως και τις 23 Ιουνίου και επιφυλάσσει στο κοινό ένα πλήθος διατυπώσεων, το οποίο υφαίνουν ενδιαφέρουσες εικόνες και ποικίλοι κινητικοί δρόμοι.
Το πρόγραμμά του προβλέπει την εμφάνιση σαράντα τριών ελληνικών ομάδων χορού, οι οποίες παρουσιάζουν τη δουλειά τους μέσα από ένα σχήμα παράλληλων και κυλιόμενων παραστάσεων, σε τέσσερα κεντρικά θέατρα της Αθήνας.

Ειδικότερα, φέτος το φεστιβάλ φιλοξενείται από τα θέατρα
Αλκμήνη (Αλκμήνης 20, Κάτω Πετράλωνα, 210-3428583)
Αργώ (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, 210-5201684 / 5)
Βασιλάκου (Πλαταιών & Προφ. Δανιήλ 3, Κεραμικός, 210-3467735)
Ροές (Ιάκχου 16 – Γκάζι – 210-3474312, 3479426)

Έχοντας υιοθετήσει καταρχήν, ένα χαρακτήρα ανοικτό, ο θεσμός εξακολουθεί να λειτουργεί σαν «ομπρέλα» για όποιους και όσους χορογράφους επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτόν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το 2002, οπότε και ξεκίνησε να πραγματοποιείται, το φεστιβάλ αποτέλεσε ελεύθερο βήμα για περισσότερα από διακόσια εξήντα έργα χορού και για ένα μεγάλο αριθμό δημιουργών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καινούργιες ή πρόσφατες παραγωγές των ομάδων: Yelp, Πρόσκαιρη Σύνθεση, Φωτοσκίασις, Μύια, Rootlessroot, Κώστας Τσιούκας, om@dance, Δρυάδες εν πλω, Αλλού εδώ παντού, Κει φυσσά, Migma, Smack, ομάδα σύγχρονου χορού Χάρη Μανταφούνη, Συν-κίνηση, Χοροθέατρο Αγγελόσκονη, Φυγείν αδύνατον, Ήρος Άγγελος, Αέναον χοροθέατρο, Δαγίπολη, Λάθος Κίνηση, Ad-hoc, χοροθέατρο Art, B+6, Μαγνήτης.

Μεταξύ των δημιουργών των έργων είναι οι χορογράφοι: Ντορίνα Καλεθριανού, Αγγελική Παπαδοπούλου, Γαβριέλα & Άννα Ανυφαντάκη, Jozef Frucel, Λίντα Καπετανέα, Κώστας Τσιούκας, Pierre Tavernier, Μαρία Καραπαναγιώτη, Πατρίτσια Λάζου, Ελίνα Παπαδοπούλου, Νατάσσα Αβρα, Παύλος Κουρτίδης, Στέλλα Ζάννου, Χάρης Μανταφούνης, Σοφία Φαλιέρου, Αγγελική Παπαδάτου, Μαρίνα Μαυρογένη, Πέτρος Γάλλιας, Daniel Lommel, Γιώργος Χρηστάκης, Κωνσταντίνος Μίχος, Έλενα Βακαλοπούλου, Άρτεμις Ιγνατίου, Βερονίκη Τσουγκράνη.

Τέλος, το κυρίως σώμα της διοργάνωσης εμπλουτίζεται, για άλλη μια φορά, από το παράλληλο πρόγραμμα Ανεξάρτητες Παρουσίες. Σε αυτό εντάσσονται έργα, τα οποία προέρχονται είτε από νεοσυσταθείσες ομάδες με πορεία μικρότερη των δύο ετών, είτε από μεμονωμένους δημιουργούς όπως: Κι όμως κινείται, Συν+εργασία, diZgravity, Indigo, Pink fluid, intro, Τράνζιτο, Dance etc ON/OFF, La verita dance company, Χριστίνα Βασιλείου, Cinnamon, Κων/νος Κασιάρης, Global Arts, Χορογαία, Ακτίνα, Αλλαχού.

Ώρες παραστάσεων: 20:30 και 22:00 μ.μ.

Sports in

Ουρμπόνας: «Άνθρωποι του NBA θεωρούν ότι ο Φουρνιέ θα πάει στον Ολυμπιακό»

Ο Γάλλος σούπερ σταρ βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024