Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Παπαδημητρίου

Δημήτρης Παπαδημητρίου «Όσο υπάρχουν Αχαιοί»

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου παρουσιάζει μία μοναδική συναυλία – θέαμα με τίτλο «Όσο υπάρχουν Αχαιοί» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού 19 Ιουνίου 2009. Την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου θα παρουσιάσει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού μία μοναδική παράσταση βασισμένη στο μουσικό έργο του «Στο όνομα της […]

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου παρουσιάζει μία μοναδική συναυλία – θέαμα με τίτλο «Όσο υπάρχουν Αχαιοί» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού 19 Ιουνίου 2009.
Την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου θα παρουσιάσει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού μία μοναδική παράσταση βασισμένη στο μουσικό έργο του «Στο όνομα της Ελένης».
Πρόκειται για μία συναυλία με έντονο θεαματικό χαρακτήρα, τον οποίο θα τονίζουν απαγγελίες γνωστών ηθοποιών, ξεχωριστές χορογραφίες και προβολές multimedia.
Τη σκηνοθεσία της πολυδιάστατης αυτής παράστασης υπογράφει ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας.
Στο τελικό εικαστικό αποτέλεσμα της οπτικοποίησης της συναυλίας συμβάλλει με τα γλυπτά της η Βασιλική Θεοδωρακίδη η οποία, μαζί με την ομάδα της «Θυρεός», είχε την αρχική ιδέα της μεταφοράς του μουσικού αυτού έργου σε ένα περιβάλλον multimedia με ζωντανή μουσική.
Τον συνθέτη και τους ερμηνευτές της παράστασης θα συνοδεύουν η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού και η Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη μουσική διδασκαλία του Δημήτρη Μπουζάνη.
Στο Α’ μέρος της θα ακούσουμε μία μελοποιημένη ανάγνωση της «Ωδής στην Ελευθερία» του Persy Bysshe Shelley από τον ηθοποιό Γιώργο Χωραφά και στη συνέχεια το ραψωδιακό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου με κείμενα που συνδέονται με το σύμβολο της Ελένης – Ελλάδας που αποτελεί ένα αρχέτυπο του ελληνικού πολιτισμού.
Τα κείμενα θα απαγγέλουν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Θοδωρής Μπουζικάκος.
Στο Β’ μέρος, θα απολαύσουμε εξαιρετικές ερμηνείες τραγουδιών βασισμένων σε ποιήματα γνωστών Ελλήνων ποιητών που μελοποίησε ο συνθέτης: Γ.Σεφέρης, Μ.Καραγάτσης, Κ.Καβάφης, Μ.Γκανάς, Δ.Καψάλης.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι: Φωτεινή Δάρρα, Ειρήνη Καράγιαννη, Γιώργος Φλωράκης, Ανδρέας Σμυρνάκης, Νικόλας Στυλιανού.
Στους συντελεστές της παράστασης συγκαταλέγονται η σκηνογράφος Μαίρη Τσαγκάρη, ο Γιώργος Τέλλος που φροντίζει τους φωτισμούς και ο Κυριάκος Κοσμίδης που υπογράφει τις χορογραφίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναυλία – θέαμα «Όσο υπάρχουν Αχαιοί» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό και μάλιστα την παραμονή των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, στο αρχαίο Ωδείο που βρίσκεται στις ρίζες του ιερού βράχου.
Πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα μίας ομάδας καλλιτεχνών που μοιράζονται το ίδιο όραμα, ένα όραμα που συναντάται στον στίχο του Shelley: «Όσο υπάρχουν Αχαιοί, θα υπάρχει μία ωραία Ελένη, κι ας είναι αλλού το χέρι, κι αλλού ο λαιμός».

Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 3224765

Παπαδημητρίου, Δημήτρης

Sports in

Μεγάλη μεταγραφή για τη Νότιγχαμ Φόρεστ – Κόκκινος ο Νίκολα Μιλένκοβιτς (pic)

Την απόκτηση του Νίκολα Μιλένκοβιτς από τη Φιορεντίνα ανακοίνωσε σήμερα (18/7) η Νότιγχαμ Φόρεστ, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024