Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πολυτελή ζωή και ακριβές αγορές με δημόσιο χρήμα έκαναν στελέχη του BBC

Πολυτελή ζωή και ακριβές αγορές με δημόσιο χρήμα έκαναν στελέχη του BBC

Αυξημένα έξοδα για αγορές ακριβών ειδών και πολυτελή ζωή είχαν διευθυντικά στελέχη του BBC από το 2004 μέχρι σήμερα όπως αποκάλυψε το ίδιο το δίκτυο, εγείροντας εκ νέου ερωτήματα για τη διάθεση του δημόσιου χρήματος. Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο έχει έσοδα μόνο από εισφορά των πολιτών.

95

Αυξημένα έξοδα για αγορές ακριβών ειδών και πολυτελή ζωή είχαν διευθυντικά στελέχη του BBC όπως αποκάλυψε το ίδιο το δίκτυο, εγείροντας εκ νέου ερωτήματα για τη διάθεση του δημόσιου χρήματος.

Ο διευθυντής του BBC, Μαρκ Τόμπσον, χρέωσε το δίκτυο 2.236 λίρες (2.600 ευρώ) για να επιστρέψει η οικογένεια του από διακοπές και σε άλλη περίπτωση το αντίστοιχο των 1.500 ευρώ για να επιστρέψει ο ίδιος με ιδιωτικό τζετ από διακοπές.

Η Τζάνα Μπένετ, υψηλόβαθμό στέλεχος του BBC, ζήτησε 500 λίρες (586 ευρώ) για την κλεμμένη τσάντα της. Αλλα στελέχη χρέωσαν εκατοντάδες λίρες για γεύματα ή ηλεκτρονικές συσκευές.

Τα δημοσιοποιημένα στοιχεία καλύπτουν το διάστημα από το 2004 μέχρι σήμερα.

Το BBC ανακοίνωσε ακόμη ότι μέχρι το τέλος του έτους θα αποκαλύψει στοιχεία για τις αμοιβές και τα έξοδα των παρουσιαστών και πολλών από τους ηθοποιούς των σειρών του. Πάντως δεν θα ανακοινωθούν στοιχεία για τις αμοιβές τους.

Το βρετανικό δίκτυο δεν έχει έσοδα από διαφημίσεις αλλά στηρίζεται σε μία ετήσια εισφορά 142,50 λιρών (167 ευρώ) για κάθε νοικοκυριό.

Οι αποκαλύψεις έρχονται σε μία εποχή όπου το πολιτικό σύστημα στη Βρετανία συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις του Τύπου για τα πολλές φορές περιττά έξοδα των βουλευτών που έγιναν και αυτά με δημόσιο χρήμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0: Τη λύτρωσε ο Ζίρκζι στο 87′!

Ο Ζίρκζι έκανε ντεμπούτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δικό του γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024