Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μία «εκκρεμότητα» άφησε η επιχείρηση για την έξαρθρωση της ρωσικής μαφίας

Μία «εκκρεμότητα» άφησε η επιχείρηση για την έξαρθρωση της ρωσικής μαφίας

Μια εκκρεμότητα άφησε η πανευρωπαϊκή επιχείρηση εξάρθρωσης της ρωσικής/γεωργιανής μαφίας. Σύμφωνα με τους Ισπανούς ο Γεωργιανός υπαρχηγός της μαφίας, διέφυγε της σύλληψης, λόγω έλλειψης συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές. Στην Αθήνα, πάντως, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα ολιγωρίας.

2

Μια εκκρεμότητα φαίνεται ότι άφησε η πανευρωπαϊκή επιχείρηση εξάρθρωσης της ρωσικής/γεωργιανής μαφίας. Σύμφωνα με τους Ισπανούς ο Γεωργιανός υπαρχηγός της μαφίας, Λάσα Σουσανασβίλι, διέφυγε της σύλληψης, λόγω έλλειψης συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές.

Όπως αναφέρει ο ισπανικός Τύπος, ο Σουσανασβίλι είχε διαφύγει στην Ελλάδα, επειδή γνώριζε ότι η ισπανική αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη του.

Ο ίδιος φαίνεται ότι ήταν ο διαχειριστής του «κοινού ταμείου» της οργάνωσης, όπου γίνονταν οι «καταθέσεις» από όλες τις εγκλήματικές δραστηριότητες.

Η απάντηση της Αθήνας

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισαν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ολιγωρίας, αφού ο Σουσανασβίλι καταζητείται βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Σύμφωνα με τις ίδιεε πηγές, υπήρξε πληροφορία από την Ισπανία ότι ο Γεωργιανός βρισκόταν σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί έσπευσε κλιμάκιο της Ασφάλειας για τον εντοπισμό του, ωστόσο, η πληροφορία δεν επαληθεύθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η πανευρωπαϊκή επιχείρηση για την εξάρθρωση της μαφίας (τα μέλη της είναι Γεωργιανοί και Ρώσοι) έλαβε χώρα τη Δευτέρα σε Ισπανία, Βρετανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Τουρκία, Ιταλία και Ελβετία.

Συνολικά συνελήφθησαν 80 άτομα, από τα οποία τα 24 εντοπίστηκαν στην Ισπανία, κυρίως στη Βαλένθια και την Βαρκελώνη. Η πρωτεύουσα της Καταλωνίας φαίνεται ότι λειτουργούσε ως «έδρα» της μαφίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024