Ο τελικός του 55ου Διαγωνισμού της Eurovision μεταδίδεται απευθείας από το Telenor Arena του Όσλο,
στις 22.00 από τη ΝΕΤ, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 της Ε.ΡΑ., και το site της ΕΡΤ http://eurovision.ert.gr. Καλή επιτυχία Ελλάδα!
Όπως είναι γνωστό ο Γιώργος Αλκαίος εκπροσωπεί φέτος την Ελλάδα στον 55ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision ερμηνεύοντας μαζί με τους FRIENDS το «OPA».
Σε στίχους των Γιάννη Αντωνίου και Friends και μουσική σύνθεση του Γιώργου Αλκαίου, το «OPA» είναι ένα ρυθμικό και πολύ κεφάτο τραγούδι, που εμπνέει δύναμη και αποπνέει θάρρος και αισιοδοξία.
Επί σκηνής με τον Γιώργο Αλκαίο εμφανίζονται από τους Friends, ο λυράρης Λάζος Ιωαννίδης και οι χορευτές Αναστάσιος Καναρίδης, Ευγένιος Μπούλι, Ιάκωβος Γκόγκουα και Πέτρος Ζλάτκος.
Τη χορογραφία και τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η Έμυ Ζαριάν. Ενδυματολόγος είναι ο Παντελής Μήτσου.
Στον τελικό ψηφίζουν και οι 39 χώρες που συμμετέχουν στη Eurovision, ανεξαρτήτως της συμμετοχής τους στον τελικό.
Και εδώ η ψηφοφορία θα αναδειχθεί βάσει της βαθμολογίας των επιτροπών (50%) και της τηλεψηφοφορίας του κοινού (50%). Μια ακόμα καινοτομία του φετινού διαγωνισμού, είναι ότι οι γραμμές για το televoting θα ανοίξουν με την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού και θα κλείσουν 15 περίπου λεπτά μετά το τέλος της παρουσίασης του τελευταίου τραγουδιού.
Τη βαθμολογία από την Ελλάδα τη βραδιά του τελικού ανακοινώνει ο Αλέξης Κωστάλας. Παρουσιάζουν o Erik Solbakken, η Haddy N’jie και η Nadia Hasnaoui. Τον τηλεοπτικό σχολιασμό για τη ΝΕΤ κάνει η Ρίκα Βαγιάννη.