Τα καλαμάρια
Τα καλαμάρια ανήκουν στα θαλασσινά, τα οποία είναι γενικά πλούσια σε φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό. Η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών και ψαριού έχει συσχετιστεί με χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer, καθώς και διαφόρων μορφών καρκίνου (π.χ. του μαστού και του προστάτη).
Τα καλαμάρια ανήκουν στα θαλασσινά, τα οποία είναι γενικά πλούσια σε φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό. Η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών και ψαριού έχει συσχετιστεί με χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer, καθώς και διαφόρων μορφών καρκίνου (π.χ. του μαστού και του προστάτη).
Τα «συν»: Ιδιαίτερα τα ψητά ή τα μαγειρευτά καλαμάρια, αποτελούν ιδανική επιλογή για τις ημέρες της νηστείας, αφού μας παρέχουν πρωτεΐνες και ελάχιστα λιπαρά, από τα οποία τα περισσότερα είναι τα πολύ χρήσιμα ω-3 λιπαρά οξέα. Τα καλαμάρια αποτελούν επίσης πολύ καλή πηγή βιταμινών Β2, Β3 και Β12, που είναι υπεύθυνες για τον καλό μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών, για το σχηματισμό των ερυθροκυττάρων και κατ’ επέκταση την αποφυγή αναιμιών. Επίσης, είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου (100 γρ. καλαμαριού καλύπτουν το 64% των καθημερινών μας αναγκών σε σελήνιο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ενίσχυση της ανοσοποιητικής και αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού μας).
Θερμιδική αξία: 100 γρ. ψητού καλαμαριού μάς παρέχουν 90 θερμίδες.
in.gr Αγροτουρισμός
- UnitedHealthcare: Νέες φωτογραφίες του δολοφόνου του CEO Brian Thompson – Τα μηνύματα στις τρεις σφαίρες
- Τζάρεντ Άιζακμαν: Δισεκατομμυριούχος φίλος του Μασκ ο εκλεκτός του Τραμπ για τη NASA
- «Είμαι έτοιμος να πεθάνω» – Η ομιλία του Νέλσον Μαντέλα που τάραξε το απαρτχάιντ
- Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Ποιοι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί την Παρασκευή
- Μαρδοχαίος Φριζής: Αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μνήμης και συνείδησης
- Γαλλία: «Ήρθα, είδα, απολύθηκα» – Τα πρωτοσέλιδα μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης Μπαρνιέ