Τα καλαμάρια
Τα καλαμάρια ανήκουν στα θαλασσινά, τα οποία είναι γενικά πλούσια σε φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό. Η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών και ψαριού έχει συσχετιστεί με χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer, καθώς και διαφόρων μορφών καρκίνου (π.χ. του μαστού και του προστάτη).
Τα καλαμάρια ανήκουν στα θαλασσινά, τα οποία είναι γενικά πλούσια σε φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό. Η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών και ψαριού έχει συσχετιστεί με χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer, καθώς και διαφόρων μορφών καρκίνου (π.χ. του μαστού και του προστάτη).
Τα «συν»: Ιδιαίτερα τα ψητά ή τα μαγειρευτά καλαμάρια, αποτελούν ιδανική επιλογή για τις ημέρες της νηστείας, αφού μας παρέχουν πρωτεΐνες και ελάχιστα λιπαρά, από τα οποία τα περισσότερα είναι τα πολύ χρήσιμα ω-3 λιπαρά οξέα. Τα καλαμάρια αποτελούν επίσης πολύ καλή πηγή βιταμινών Β2, Β3 και Β12, που είναι υπεύθυνες για τον καλό μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών, για το σχηματισμό των ερυθροκυττάρων και κατ’ επέκταση την αποφυγή αναιμιών. Επίσης, είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου (100 γρ. καλαμαριού καλύπτουν το 64% των καθημερινών μας αναγκών σε σελήνιο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ενίσχυση της ανοσοποιητικής και αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού μας).
Θερμιδική αξία: 100 γρ. ψητού καλαμαριού μάς παρέχουν 90 θερμίδες.
in.gr Αγροτουρισμός
- Συρία: Ο Φιντάν συζήτησε τις εξελίξεις με Μπλίνκεν και Γκουτέρες
- Ζελένσκι: Iσχυρίζεται ότι συζήτησε το πάγωμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία με τον Τραμπ και τον Μακρόν
- Στ. Κασσελάκης: Ο ΠτΔ δεν πρέπει να είναι διακοσμητικός – Δεν μπαίνουμε στο παιχνίδι της ονοματολογίας
- Η Δέσποινα Βανδή πήγε στο reunion του σχολείου της και μας έκανε να νιώθουμε λίγο άσχημα (για εμάς)
- ΟΗΕ: Η ανάπτυξη στρατευμάτων του Ισραήλ στην ουδέτερη ζώνη του Γκολάν συνιστά παραβίαση της συμφωνίας του 1974
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Κόβουν προμήθειες, κερδίζουν ακίνητα