Τα καλαμάρια
Τα καλαμάρια ανήκουν στα θαλασσινά, τα οποία είναι γενικά πλούσια σε φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό. Η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών και ψαριού έχει συσχετιστεί με χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer, καθώς και διαφόρων μορφών καρκίνου (π.χ. του μαστού και του προστάτη).
Τα καλαμάρια ανήκουν στα θαλασσινά, τα οποία είναι γενικά πλούσια σε φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό. Η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών και ψαριού έχει συσχετιστεί με χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer, καθώς και διαφόρων μορφών καρκίνου (π.χ. του μαστού και του προστάτη).
Τα «συν»: Ιδιαίτερα τα ψητά ή τα μαγειρευτά καλαμάρια, αποτελούν ιδανική επιλογή για τις ημέρες της νηστείας, αφού μας παρέχουν πρωτεΐνες και ελάχιστα λιπαρά, από τα οποία τα περισσότερα είναι τα πολύ χρήσιμα ω-3 λιπαρά οξέα. Τα καλαμάρια αποτελούν επίσης πολύ καλή πηγή βιταμινών Β2, Β3 και Β12, που είναι υπεύθυνες για τον καλό μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών, για το σχηματισμό των ερυθροκυττάρων και κατ’ επέκταση την αποφυγή αναιμιών. Επίσης, είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου (100 γρ. καλαμαριού καλύπτουν το 64% των καθημερινών μας αναγκών σε σελήνιο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ενίσχυση της ανοσοποιητικής και αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού μας).
Θερμιδική αξία: 100 γρ. ψητού καλαμαριού μάς παρέχουν 90 θερμίδες.
in.gr Αγροτουρισμός
- Λεσόρ: «Ξεχωριστή για μένα η Παρτιζάν» – Το μυθικό σκηνικό με τον γιο του και η αγκαλιά του Ομπράντοβιτς (vid)
- Τσουκαλάς σε Φάμελλο για υποκλοπές: Ο Ανδρουλάκης ζήτησε από τον Μητσοτάκη να εφαρμοστεί το ΣτΕ
- Σεισμός στην Καλιφόρνια: Φυτεία κάνναβης χορεύει στον ρυθμό των 7 Ρίχτερ
- Observer: H παλαιότερη κυριακάτικη έκδοση στον κόσμο πωλήθηκε σε μια «χελώνα»
- Ρόδος: Γκρεμίστηκε το παράνομο γεφύρι στην Ιαλυσό – Πνιγόταν τόσα χρόνια η περιοχή
- Φάμελλος για επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Να μην επιτρέψουμε στις νέες γενιές να παραδοθούν στην απογοήτευση