Κυριακή 28 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Καταβαραθρώνεται η δημοτικότητα του Ν.Σαρκοζί εν μέσω των μαζικών διαδηλώσεων

Καταβαραθρώνεται η δημοτικότητα του Ν.Σαρκοζί εν μέσω των μαζικών διαδηλώσεων

Τη χαμηλότερη δημοτικότητα όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για οποιονδήποτε πρόεδρο στην πρόσφατη γαλλική ιστορία συγκεντρώνει πλέον ο Νικολά Σαρκοζί, ενώ οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας εναντίον της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης. Κλειστά σχολεία, βενζίνη σε έλλειψη λόγω των απεργιών και μαζικότατες πορείες ήταν οι εικόνες που σημάδεψαν τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα και έριξαν τη δημοφιλία του Γάλλου προέδρου στο 29%.

Τη χαμηλότερη δημοτικότητα όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για οποιονδήποτε πρόεδρο στην πρόσφατη γαλλική ιστορία συγκεντρώνει πλέον ο Νικολά Σαρκοζί, ενώ οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας εναντίον της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης.

Το ποσοστό ικανοποίησης από το Γάλλο πρόεδρο, σύμφωνα με την κυριακάτικη Journal du Dimanche, έπεσε στο 29% ενώ οι εικόνες που σημάδεψαν τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα αποτελούνται από κλειστά σχολεία, βενζίνη σε έλλειψη λόγω των απεργιών και μαζικότατες πορείες με επεισόδια.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι η αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας στα 62 από τα 60 είναι αναγκαία για τη σωτηρία του γαλλικού συνταξιοδοτικού συστήματος ενώ η αντιπολίτευση καταγγέλλει κατάργηση των βασικότερων δικαιωμάτων που έχει κερδίσει το γαλλικό εργατικό κίνημα.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ οι δρόμοι της Μασαλίας έχουν πνιγεί σε 9.000 τόνους σκουπιδιών εξαιτίας της απεργίας των υπαλλήλων καθαρισμού.

O νόμος για την αύξηση των ορίων ηλικίας πέρασε από την Γερουσία την Πέμπτη και αναμένεται να κυρωθεί και τυπικά από τα δύο κοινοβουλευτικά σώματα την ερχόμενη εβδομάδα. Τα συνδικάτα όμως δεν υποχωρούν, ετοιμάζοντας νέους γύρους κινητοποιήσεων την ερχόμενη Πέμπτη και στις 6 Νοεμβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

«Ντρίμπλα» Αμορίμ σε ερώτηση για Ιωαννίδη: «Υπολογίζουμε στους παίκτες που έχουμε εδώ»

Απόλυτα ικανοποιημένος με το ρόστερ που έχει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, δήλωσε ο Ρούμπεν Αμορίμ σε ερώτηση για το αν θα ήθελε αυτή την στιγμή να έχει τον Φώτη Ιωαννίδη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024