Σπάμε το HTC Desire S…
Το είχαμε δει στο engadget.com (πάνω σε ένα Dell Streak) και είπαμε να αντιγράψουμε το εγχείρημα. Από χτες, έχουμε στα χέρια μας ένα HTC Desire S και η πρόκληση ήταν μπροστά μας. Προειδοποιήσαμε τη διευθύντρια για τις πιθανές δυσάρεστες συνέπειες και αναζητήσαμε το όπλο του εγκλήματος. Στην αρχή διστάσαμε: ήταν μάλλον αυτονόητο ότι δεν θα χαροποιούσε την HTC που μας το παραχώρησε για λίγο, να μας δει να σπάμε το νέο καλοφτιαγμένο της κινητό που κοστίζει περί τα 500 ευρώ.
- Λονδρέζα υπόσχεται τεράστια αποζημίωση για τον εντοπισμό κλεμμένων κοσμημάτων και Hermes τσαντών
- Δικάστηκε 5 φορές σε 21 χρόνια για να βγει εκτός κάδρου των υπόπτων μετά από 28 χρόνια
- Το βιβλίο επισκεπτών της Ντάουνινγκ Στριτ αποκαλύπτεται για πρώτη φορά
- Η γερμανική αστυνομία πυροβολεί και σκοτώνει άνδρα σε αμόκ που έκλεψε εκσκαφέα
Το είχαμε δει στο engadget.com (πάνω σε ένα Dell Streak) και είπαμε να αντιγράψουμε το εγχείρημα. Από χτες, έχουμε στα χέρια μας ένα HTC Desire S και η πρόκληση ήταν μπροστά μας. Προειδοποιήσαμε τη διευθύντρια για τις πιθανές δυσάρεστες συνέπειες και αναζητήσαμε το όπλο του εγκλήματος. Στην αρχή διστάσαμε: ήταν μάλλον αυτονόητο ότι δεν θα χαροποιούσε την HTC που μας το παραχώρησε για λίγο, να μας δει να σπάμε το νέο καλοφτιαγμένο της κινητό που κοστίζει περί τα 500 ευρώ.
Το HTC Desire S είναι ο διάδοχος του επιτυχημένου Desire (κυκλοφορεί και το HD με Windows Phone 7) και είναι το πρώτο τηλέφωνο που είδαμε με Android 2.3. Οι βελτιώσεις στο λειτουργικό δεν είναι ορατές, με την έννοια ότι δεν απαιτείται χρόνος εκμάθησης. Η Google υποστηρίζει ότι οι βελτιώσεις αφορούν στην ταχύτητα που το κινητό ανταποκρίνεται στις εντολές του χρήστη και των εφαρμογών και αυτό έως ένα βαθμό γίνεται κατανοητό, ιδιαίτερα εάν τρέχεις παιχνίδια (π.χ. για παράδειγμα, «τα σκουπίδια» μαζεύονται πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να μην παγώνει το παιχνίδι και να παραμένει ομαλή η κίνηση).
Πάντως, μια ορατή βελτίωση για τους περισσότερους χρήστες είναι η άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις από την γραμμή ενημερώσεων που «κάθεται» στο επάνω μέρος της οθόνης. Δίπλα στις Ειδοποιήσεις έχει προστεθεί η καρτέλα με τις λεγόμενες Γρήγορες Ρυθμίσεις, δηλαδή αυτές στις οποίες έπρεπε κανείς να ανατρέξει από τις Ρυθμίσεις: ενεργοποίηση και απενεργοποίηση Wi-Fi, Bluetooth, Wi-Fi Hotspot, GPS, Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και φυσικά μια συντόμευση σε Όλες τις Ρυθμίσεις.
Όσοι εκτιμούν ιδιαίτερα την αυξημένη RAM, θα χαρούν από το γεγονός ότι το HTC Desire S έχει 768ΜΒ, τη στιγμή που πολλά κινητά περιορίζονται στα 256ΜΒ ή έστω στα 512ΜΒ (εσωτερική μνήμη 1,1GB).
Το νέο Desire έχει σχετικά μεγάλη μπαταρία 1450mAh και οι βελτιώσεις στο Gingerbread μάλλον θα κάνουν το θαύμα τους, αφού πολλές από τις βελτιώσεις του αφορούν στην εξοικονόμηση της πολύτιμης ενέργειας. Έτσι, για παράδειγμα, το λειτουργικό αναλαμβάνει τη Διαχείριση Εφαρμογών και αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ακόμα και να τις απενεργοποιήσει εάν συνεχίζουν να τρέχουν στο παρασκήνιο απασχολώντας την CPU και ξοδεύοντας ενέργεια. Εκτός από την αυτόματη διαχείριση, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δει μόνος του τι ξοδεύει κάθε εφαρμογή και να επιλέξει να τη σταματήσει (ή να τα ψάλλει στον developer 🙂 υποβάλλοντας ευγενικά Feedback.
Όπως όλες οι συσκευές της HTC που είχαμε την ευκαιρία να δούμε, και το Desire S ξεχωρίζει για το σχεδιασμό του. Είναι πανάλαφρο (130 γραμμάρια μας φάνηκαν λίγα) και η οθόνη του, μια Super LCD με διαγώνιο 3,7 ίντσες ή 9,4 εκατοστά, σχετικά μεγάλη αν και όχι από τις μεγαλύτερες στην ίδια κατηγορία τιμής, με υποστηριζόμενη ανάλυση 480×800 pixel.
Το κινητό έχει κάμερα πίσω 5Mpixel και (ένα) LED φλας καθώς και κάμερα VGA μπροστά για βιντεοκλήσεις ή απλά για να καθρεφτίζεστε (υποστηρίζει και Internet calling). Με την πίσω κάμερα μπορεί υποστηρίζεται η λήψη βίντεο με υψηλή ευκρίνεια στα 720p. Δυστυχώς, το Desire S δεν έχει πλήκτρο για την κάμερα, και αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή στα κουμπιά του -δεν υπάρχει το βολικό οπτικό trackball μπροστά ή κουμπιά που ξεχωρίζουν όπως στο HTC Desire. Ο επεξεργαστής του είναι ένας Snapdragon της Qualcomm χρονισμένος στο 1GHz (θα θέλαμε να είναι dual core).
Το Desire S παίζει αρχεία ήχου aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .wma (Windows Media Audio 9) και γράφει σε .amr και βίντεο 3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9), .avi (MP4 ASP και MP3), .xvid (MP4 ASP και MP3) και γράφει σε .3gp.
Όπως θα περίμενε κανείς από ένα κινητό με κόστος που πλησιάζει επικίνδυνα τα 500 ευρώ, το Desire S υποστηρίζει Wi-Fi, μοιράζει τη σύνδεσή του ασύρματα σε άλλες συσκευές με το λεγόμενο Tethering και έχει εσωτερική κεραία GPS. Μάλιστα, στον τομέα των χαρτών, περιμένουμε να δούμε σοβαρή διαφορά στην χρήση της πλοήγησης σε επίπεδο οδού, καθώς η HTC υπόσχεται ακαριαία φόρτωση. Η εγκαταστημένη εφαρμογή HTC Locations έρχεται φορτωμένη με τους χάρτες της TomTom, μετά τη συνεργασία των δύο εταιρειών τον Οκτώβριο του 2010. Ωστόσο, δεν μπορέσαμε να δούμε ακόμα το αποτέλεσμα από τη χρήση του Route 66, και επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα.
Οι λεγόμενοι pre-cached maps είναι ένα από τα εξέχοντα χαρακτηριστικά του ανανεωμένου HTC Sense. Ο όρος αφορά σε χάρτες που έχουν μεταφερθεί τοπικά στο κινητό με αποτέλεσμα να «κινούνται» μαζί με τον χρήστη χωρίς να εμφανίζονται κενές, ενοχλητικές γκρίζες ζώνες όσο απαιτείται για να φορτωθεί ο χάρτης της τρέχουσας περιοχής (ή όταν κάνει κανείς zoom in, zoom out). Οι χάρτες αξιοποιούνται από την εφαρμογή HTC Locations και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της HTC με την TomTom. Οι χάρτες συνοδεύουν την εφαρμογή στα νέα Desire HD και Desire Z δωρεάν (συγχρονισμός μέσω HTC Sync), ωστόσο η υπηρεσία φωνητικής πλοήγησης χρεώνεται. Εκτός από το HTC Locations υπάρχει η δυνατότητα πλοήγησης και με τους Google Maps.
Μετά από όλα αυτά όπως καταλαβαίνετε, αποφασίσαμε να σπάσουμε το Desire S. Πήραμε λοιπόν ένα στυλό και αρχίσαμε (με φανερό δισταγμό, όπως θα δείτε στο κεντρικό βίντεο) να χτυπάμε το ντελικάτο κινητό. Όταν τα πράγματα αγρίεψαν, αλλάξαμε χέρι και τα χτυπήματα έγιναν πιο δυνατά. Συμπέρασμα: Το HTC Desire S έχει πράγματι Gorilla Glass και δεν θα το προτείναμε σε όποιον θέλει πραγματικά να ξεσπάσει. Θα αποτύχει.
Λάβετε μέρος στην κλήρωση
Ακολουθήστε το In.gr Τεχνολογία στο twitter (@techingr) -αν δεν το κάνετε ήδη- και κάντε κλικ στο εικονίδιο του HTC Desire S για να δηλώσετε συμμετοχή στην κλήρωση που θα γίνει στις 9 Ιουνίου 2011. Ο τυχερός θα ενημερωθεί με… tweet!
In.gr Τεχνολογία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις