Μαζική απόδραση εκατοντάδων κρατουμένων στο Κονγκό
Περισσότεροι από 900 κρατούμενοι απέδρασαν την Τετάρτη από φυλακή στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό με τη βοήθεια ενόπλων που εξουδετέρωσαν τη φρουρά. Στόχος των ενόπλων φαίνεται ότι ήταν η απελευθέρωση έγκλειστου οπλαρχηγού.
Περισσότεροι από 900 κρατούμενοι απέδρασαν την Τετάρτη από φυλακή στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό με τη βοήθεια ενόπλων που εξουδετέρωσαν τη φρουρά.
Οκτώ ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν στους φρουρούς της φυλακής του Λουμούμπασι και επέτρεψαν σε περίπου 970 κρατούμενους να διαφύγουν.
Δύο άνδρες, ένας φρουρούς και ο αδελφός ενός κρατούμενου, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.
Στόχος των ενόπλων φαίνεται ότι ήταν η απελευθέρωση φυλακισμένου οπλαρχηγού Γκίντεον Μουτάνγκα που είναι καταδικασμένος σε θάνατο για τη συμμετοχή του στην εμφύλια διαμάχη στη χώρα.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.