Μετεωρίτης σε μέγεθος αβγού έσκασε σε στέγη στο Παρίσι
To επίθετό τους είναι «Κομέτ», δηλαδή «κομήτης». Σαν να μην έφτανε όμως αυτή η «αστρονομική κληρονομιά, η οικογένεια Κομέτ έπεσε θύμα ενός μετεωρίτη που σφηνώθηκε στην οροφή του σπιτιού τους έξω από το Παρίσι. Ο διαστημικός βράχος, βάρους 88 γραμμαρίων και μεγάλος σαν αβγό, είναι μάλιστα πιο αρχαίος και από την ίδια τη Γη.
- «Το αεροπλάνο που έπεσε επλήγη από ρωσικό πύραυλο» λένε πηγές της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν
- Νέο χτύπημα του Ισραήλ στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν - Πέντε νεκροί εργαζόμενοι
- Το τελευταίο μήνυμα επιβάτη στη σύζυγό του πριν την συντριβή του αεροσκάφους στο Καζακστάν
- Ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε βάρος των Χούθι - Κινδύνευσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ
To επίθετό τους είναι «Κομέτ», δηλαδή «κομήτης». Σαν να μην έφτανε όμως αυτή η «αστρονομική κληρονομιά, η οικογένεια Κομέτ έπεσε θύμα ενός αρχαίου μετεωρίτη που σφηνώθηκε στην οροφή του σπιτιού τους έξω από το Παρίσι.
Ο διαστημικός βράχος, βάρους 88 γραμμαρίων και μεγάλος σαν αβγό, έσπασε τα κεραμίδια της στέγης το καλοκαίρι, όταν οι Κομέτ έλειπαν σε διακοπές.
Όταν επέστρεψαν, παρατήρησαν ότι η οροφή έβαζε νερά. Ο εργάτης που κλήθηκε να την επιδιορθώσει διαπίστωσε ότι ένας μαυρισμένος βράχος διαπέρασε τα κεραμίδια και σφηνώθηκε στη μόνωση.
Η Μαρτίν Κομέτ, δημόσιος υπάλληλος 32 ετών, ζήτησε τη γνώμη του γεωλόγου Αλέν Κλαρόν, ο οποίος της είπε ότι είχε κάνει μια «εξαίρετη ανακάλυψη».
«Είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Μόλις 50 μετεωρίτες έχουν πέσει στη Γαλλία σε διάστημα τεσσάρων αιώνων» σχολίασε ο Κλαρόν στους δημοσιογράφους «Δεν έχουμε ξαναβρεί κάτι τέτοιο σε μια ακτίνα 80 χλμ από το Παρίσι» είπε.
Σύμφωνα με τον ερευνητή, ο μετεωρίτης της οικογένειας Κομέτ είναι ένας χονδρίτης, η συνηθέστερη κατηγορία μετεωριτών.
Οι χονδρίτες, που κινούνται σήμερα στη λεγόμενη ζώνη των αστεροειδών, ανάμεσα στον Άρη και τον Δία, πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν πριν από περίπου 4,57 δισεκατομμύρια χρόνια, την ίδια περίοδο που σχηματίστηκε η Γη και οι υπόλοιποι πλανήτες.
Αυτό σημαίνει ότι η μαυρισμένη πέτρα της οικογένειας Κολέτ είναι από τα αρχαιότερα αντικείμενα που υπάρχουν σήμερα στον πλανήτη.
Παρόλο όμως που οι μετεωρίτης πωλούνται σε επιστήμονες και συλλέκτες έως και για 1.000 ευρώ το γραμμάριο, οι Κολέτ είναι αποφασισμένοι να τον κρατήσουν.
«Έπεσε στα κεφάλια μας ένα κομμάτι από την ιστορία του Διαστήματος, η οποία είναι συναρπαστική, αλλά την αγνοούσαμε μέχρι σήμερα» σχολίασε η κ. Κολέτ στην εφημερίδα Le Parisien.
«Είναι σαν παραμύθι, μας είπαν ότι ήταν λιγότερο πιθανό κι από το να κερδίσει κανείς το λαχείο» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις