Τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα το Motorola Razr
Στα τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου 2011 τοποθετεί η Motorola Mobility την κυκλοφορία του νέου Razr στην ελληνική αγορά, σε τιμή που αγγίζει τα 600 ευρώ. Το εξαιρετικά λεπτό διπύρηνο Motorola Razr έχει οθόνη Super AMOLED Advanced qHD με διαγώνιο 4,3 ίντσες, εξόδους ΗDMI και USB, μπαταρία 1800mAh και εφαρμογές που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε το δικό σας cloud, να εκτυπώσετε και να ελέγξετε το κόστος από την κίνηση data μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.
Στα τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου 2011 τοποθετεί η Motorola Mobility την κυκλοφορία του νέου Razr στην ελληνική αγορά, σε τιμή που αγγίζει τα 600 ευρώ (€ 599). Το εξαιρετικά λεπτό διπύρηνο Motorola Razr έχει οθόνη Super AMOLED Advanced qHD με διαγώνιο 4,3 ίντσες, εξόδους ΗDMI και USB, μπαταρία 1800mAh και εφαρμογές που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε το δικό σας cloud, να εκτυπώσετε και να ελέγξετε το κόστος από την κίνηση data μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.
Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στο launch του νέου «premium» smartphone της Motorola που παρουσιάστηκε στο Βερολίνο στις 19 Οκτωβρίου. Η συσκευή, λίγο πριν φτάσει στην τελική έκδοσή της, ήταν εδώ για να την δούμε. Το tech.in.gr συμμετείχε στην εκδήλωση και σας μεταφέρει τις πρώτες εντυπώσεις από τη συσκευή που θεωρείται από κάποιους επίσης άμεσος ανταγωνιστής του iPhone 4S, όπως και το Samsung Galaxy Nexus που παρουσίασαν στις 19 Οκτωβρίου από κοινού Google και Samsung.
Το «ξυράφι» της Motorola θα κυκλοφορήσει με την έκδοση 2.3.5 του Android (Gingerbread), εντούτοις η αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2012, μας βεβαιώνει ο Τίμος Στεφανής, Portfolio Manager για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Κεντρική Ανατολική Ευρώπη και την Τουρκία,Motorola Mobility Mobile Technologies Greece.
Η Motorola έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό του Razr και παρουσιάζει ένα smartphone εξαιρετικά λεπτό (7,1 χιλιοστά), ελαφρύ, με πλευρές κομμένες από διαμάντι και καμπύλες (στη διαφήμισή του, η εταιρεία το χαρακτηρίζει sexy).
Έμφαση δίνεται επίσης στην ζωντάνια των χρωμάτων και την αντίθεση στην μεγάλη οθόνη 4,3 ιντσών, τεχνολογίας Super AMOLED Advanced με το γυαλί Gorilla της Corning που την προστατεύει από τα γδαρσίματα και τις γρατζουνιές. H Motorola αναφέρεται στην οθόνη του Razr ως «μια οθόνη που διαθέτει περισσότερη γκάμα χρωμάτων από τις περισσότερες LCD τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας» και τονίζει ότι ο όρος Advanced σημαίνει μεταξύ άλλων και εξοικονόμηση της πολύτιμης μπαταρίας.
Το Razr είναι φτιαγμένο από μέταλλο και η πίσω πλευρά του είναι καλυμμένη από ίνες Kevlar, ενώ ολόκληρο το κινητό, ακόμα και το εσωτερικό του είναι επενδεδυμένο από το λεγόμενο Splash Guard που το προφυλλάσσει από τις σταγόνες του νερού (το νερό γλιστράει, όπως στην επιφάνεια ενός χαρτομάντιλου που ήρθε σε φάκελο για τις ανάγκες της επίδειξης και την επισήμανση μην φυσήξετε σε αυτό τη μύτη σας:-).
Το Razr είναι το πρώτο smartphone της Motorola που φέρει την ενδιαφέρουσα εφαρμογή Motocast της εταιρείας. Με αυτή, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει σε ποιους φακέλους από τον υπολογιστή του (PC ή Mac) θα μπορεί να έχει πρόσβαση από το κινητό του και μάλιστα ποικιλοτρόπως: βίντεο ή μουσική που «ρέει» (streaming) από τον υπολογιστή στο κινητό με την απαραίτητη διαδικτυακή σύνδεση (Wi-Fi ή 3G), φωτογραφίες, έγγραφα ή άλλους τύπους υποστηριζόμενων αρχείων. Τυχόν αλλαγές αποθηκεύονται στον συνδεδεμένο υπολογιστή, αφού ο χρήστης έχει ουσιαστικά δημιουργήσει το δικό του, προσωπικό cloud. Προϋπόθεση για τη λειτουργία του Motocast είναι ο συνδεδεμένος υπολογιστής να είναι ενεργός (η εφαρμογή αποτρέπει την μετάβασή του σε κατάσταση sleep mode) και συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο, ενώ η πρόσβαση ασφαλίζεται με όνομα χρήστη και password.
Μιας και αναφερόμαστε στο cloud, το Razr υποστηρίζει τον συγχρονισμό επαφών, τον εντοπισμό του τηλεφώνου σε περίπτωση απώλειας και το κλείδωμά του από απόσταση από το cloud με την εγγραφή του χρήστη στο Motoblur, το cloud της Motorola.
Το Razr έχει βιντεοκάμερα στην μπροστινή όψη που υποστηρίζει 720p (!) και πίσω, με ανάλυση 8Mpixel και δυνατότητα λήψης βίντεο με ακόμα υψηλότερη ευκρίνεια 1080p, με τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας.
Τι θα κάνεις όταν…
Εκτός από το Motocast, η Motorola έχει εγκαταστήσει στο Razr τις λεγόμενες Έξυπνες Ενέργειες, ή Smart Actions. Πρόκειται για μια μέθοδο παραμετροποίησης της λειτουργίας του κινητού με βάση τις συνήθειες του χρήστη. Έτσι, για παράδειγμα ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να ενεργοποιείται αυτόματα η αναπαραγωγή λίστας τραγουδιών όταν βρίσκεται στο γυμναστήριο (με τη συνδρομή του GPS), να απενεργοποιεί την πρόκληση κίνησης data (και κατανάλωσης των διαθέσιμων MB του προγράμματος κινητής τηλεφωνίας) υπό συνθήκες (π.χ. χρονικές, το βράδυ), να περνάει σε κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας υπό προϋποθέσεις, να στέλνει αυτόματα SMS όταν μια κλήση μείνει αναπάντητη (ένα χαρακτηριστικό που θα υπάρχει στο Andoid 4.0) και άλλα. Μάλιστα, η εφαρμογή έρχεται φορτωμένη με διάφορα προτεινόμενα προφίλ για Έξυπνες Ενέργειες για τη χρήση στο σπίτι, στο γραφείο, στο δρόμο, όταν είναι τοποθετημένο στην υποδοχή φόρτισης κ.ά.
Με το Razr, η Motorola επιλύει επίσης το πρόβλημα της εκτύπωσης απευθείας από το smartphone με την ενσωμάτωση μιας δικής της εφαρμογής, του Motoprint που θα βλέπουμε στο εξής στα επόμενα μοντέλα. Υποστηρίζει την ασύρματη αποστολή εκτυπώσεων σε HP και Epson και άλλους συμβατούς εκτυπωτές, απαλλάσσοντας τον χρήστη από την αναζήτηση app για αυτή τη δουλειά από το Android Market.
To Motorola Razr έχει εξόδους HDMI, USB, θύρα 3,5» για headset, μπαταρία 1800mAh και δέχεται micro SIM.
Lapdock αντί για netbook/laptop
H Motorola συνεχίζει να επενδύει στην λογική που έχει εισάγει με το Atrix και έτσι, μαζί με το Razr θα κυκλοφορήσουν στην αγορά δύο νέες βάσεις, τα λεγόμενα lapdock που μετατρέπουν το smartphone σε netbook αξιοποιώντας την επεξεργαστική ισχύ του διπύρηνου επεξεργαστή 1,2GHz. Έτσι, θα δούμε το Lapdock 100 με οθόνη 10,1 ιντσών και μετά το Lapdock 500 Pro με οθόνη 14 ιντσών HD και ενσωματωμένη βιντεοκάμερα (αλλάζοντας έτσι κατηγορία, αφού πλησιάζει μεγέθη laptop) με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο. Τα Lapdock «ζωντανεύουν» όταν τοποθετηθεί σε ειδική θέση πίσω του και συνδεθεί το Razr. To κόστος του Lapdock 500 Pro θα ξεπερνάει τα 350 ευρώ, αν και δεν έχει ακόμα επισήμως ανακοινωθεί η τιμή του.
Ένα άλλο ενδιαφέρον περιφερειακό, είναι το HD Multimedia Station το οποίο συνδέει το Razr με την τηλεόραση, εξωτερικά ηχεία και άλλα περιφερειακά (μέσω USB και για την τηλεόραση μέσω HDMI). Με τη σύνδεση, ενεργοποιείται η εφαρμογή webtop της Motorola, που επιτρέπει την επεξεργασία αρχείων και την πλοήγηση στο Διαδίκτυο μέσω Firefox. Εκτός από το Station, η Motorola θα δημιουργήσει πακέτα αξεσουάρ συνδυάζοντάς το με ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο Bluetooth. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον δε είναι το λεγόμενο Smart Controller, ένα mouse-τηλέφωνο (!) που έχει τα συνήθη πλήκτρα των κινητών με Android (Back, Menu, Home, Search) και μεταξύ άλλων επιτρέπει στο χρήστη να απαντήσει στις κλήσεις του με… το mouse.
Ακολουθήστε το @techingr στο Twitter
In.gr Τεχνολογία
- Έκλεισε ο δρόμος προς την Πάρνηθα – Απαιτείται αυξημένη προσοχή στα μονοπάτια
- Άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι του Ντόντσιτς
- Η Ζόζεφιν δηλώνει κατηγορηματικά: «Έχει τελειώσει η σχέση μου με τον Νίνο»
- Μητσοτάκης: Δεσμευόμαστε να κάνουμε τις λέξεις πράξεις – Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2025
- Τα αφεντικά στις σειρές του MEGA τρελάθηκαν – Τα είδη εργοδοτών στη μικρή οθόνη
- Τα Μέγαρα ζουν και πάλι το (αθλητικό τους) όνειρο