H ένδειξη σήματος στα iPhone ήταν λανθασμένη ανέκαθεν, λέει τώρα η Apple
Ακόμα μια απολογία της Apple για την «ελαττωματική» κεραία του iPhone 4, μόλις τρεις εβδομάδες μετά το ντεμπούτο του: Η εταιρεία αναφέρει τώρα ότι η ένδειξη ισχύος του σήματος είναι υψηλότερη από ό,τι στην πραγματικότητα λόγω ενός «εντελώς λανθασμένου αλγόριθμου» για τον υπολογισμό της. Το λάθος υπάρχει σε όλα τα iPhone, διορθώνεται όμως με ενημέρωση του λογισμικού που αναμένεται σε λίγες εβδομάδες.
- Πώς καταρρίφθηκαν οι ισχυρισμοί του δολοφονόνου της Κυριακής Γρίβα
- Πώς δρούσε η συμμορία ανηλίκων που λήστευε ηλικιωμένους στον Πειραιά - Βίντεο ντοκουμέντο
- Η Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε την… εκλογική νίκη του Τραμπ – Επικυρώθηκε το αποτέλεσμα στο Κογκρέσο
- Έριξαν φόλες στη παραλία στα Φαλάσαρνα και πέθαναν τέσσερα σκυλιά
Ακόμα μια απολογία της Apple για την «ελαττωματική» κεραία του iPhone 4,
μόλις τρεις εβδομάδες μετά το ντεμπούτο: Η εταιρεία αναφέρει τώρα ότι η ένδειξη ισχύος του σήματος είναι υψηλότερη από ό,τι στην πραγματικότητα λόγω ενός «εντελώς λανθασμένου αλγόριθμου» για τον υπολογισμό της. Το λάθος υπάρχει σε όλα τα iPhone, διορθώνεται όμως με ενημέρωση του λογισμικού που αναμένεται σε λίγες εβδομάδες.
Οι διαμαρτυρίες των χρηστών για το σήμα του τηλεφώνου άρχισαν να εμφανίζονται μόλις λίγες ώρες μετά το αμερικανικό ντεμπούτο του iPhone 4 στις 24 Ιουλίου: η ένδειξη σήματος πέφτει απότομα όταν ο χρήστης κρατά τη συσκευή από την κάτω αριστερή γωνία.
Η Apple παραδέχτηκε ότι στο σημείο αυτό βρίσκεται η «ευαίσθητη περιοχή» της κεραίας, η οποία βρίσκεται ενσωματωμένη στο μεταλλικό περίβλημα της συσκευής.
Η διαβεβαίωση του Στιβ Τζομπς ότι «όλα τα κινητά έχουν ευαίσθητα σημεία», και η σύστασή του προς τους χρήστες να «μην κρατούν το κινητό έτσι», δεν ήταν αρκετές για να γλιτώσουν την Apple από αγωγές Αμερικανών χρηστών, οι οποίοι κατηγορούν την εταιρεία για παραπλάνηση.
Η Apple υποστηρίζει τώρα ότι η ένδειξη ισχύος σήματος ήταν λανθασμένη ανέκαθεν από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone το 2007.
«Διερευνώντας την υπόθεση, μείναμε άναυδοι όταν διαπιστώσαμε ότι είναι εντελώς λανθασμένη η μαθηματική φόρμουλα που χρησιμοποιούμε για να υπολογίσουμε πόσες μπάρες ισχύος σήματος εμφανίζονται» αναφέρει η εταιρεία σε ανοιχτή επιστολή της προς τους χρήστες.
«Οι χρήστες που παρατηρούν πτώση αρκετών γραμμών στο σήμα όταν κρατούν το iPhone με συγκεκριμένο τρόπο βρίσκονται πιθανότατα σε περιοχή με πολύ χαμηλό σήμα, ωστόσο δεν το γνωρίζουν επειδή προβάλλουμε λανθασμένα 4 ή 5 γραμμές».
«Η μεγάλη πτώση στις γραμμές συμβαίνει επειδή οι πολλές γραμμές δεν ήταν εξαρχής πραγματικές» διαβεβαιώνει.
Σε μερικές εβδομάδες η Apple προγραμματίζει να διαθέσει μια ενημέρωση λογισμικού που υιοθετεί διαφορετικό αλγόριθμο υπολογισμού σήματος, και συγκεκτιμένα αυτόν που πρότεινε η AT&T, η εταιρεία κινητής που διαθέτει το iPhone 4 κατ’ αποκλειστικότητα στην αμερικανική αγορά.
Στο μεταξύ, πάντως, οι ανταγωνιστές της Apple δεν χάνουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν εις βάρος της: Στις διαφημίσεις της για το κινητό τηλέφωνο Droix X, η Motorola διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι μπορούν «να κρατούν το τηλέφωνο όπως τους αρέσει».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις