Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πλούσιο και για όλα τα γούστα το πρόγραμμα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για τον Ιούνιο

Πλούσιο και για όλα τα γούστα το πρόγραμμα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για τον Ιούνιο

Πλούσιο, ενδιαφέρον και για όλα τα γούστα είναι το πρόγραμμα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για τον φετινό Ιούνιο. Περιλαμβάνει Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου, ελληνική όπερα, ρεσιτάλ πιάνου, συναυλία φλαμένγκο από το συγκρότημα Fuel Fandango, χορό από την ομάδα ditto και τη χοροθεατρική ομάδα ΝομάΔες, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και σεμινάρια σεναρίου και σκηνοθεσίας κινηματογράφου.

Πλούσιο, ενδιαφέρον και για όλα τα γούστα είναι το πρόγραμμα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για τον φετινό Ιούνιο. Περιλαμβάνει Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου, ελληνική όπερα, ρεσιτάλ πιάνου, συναυλία φλαμένγκο από το συγκρότημα Fuel Fandango, χορό από την ομάδα ditto και τη χοροθεατρική ομάδα ΝομάΔες, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και σεμινάρια σεναρίου και σκηνοθεσίας κινηματογράφου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων έχεις ως εξής:

Στις 2 και 3 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 2o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας. Στο Φεστιβάλ θα προβληθούν σε όλες τις κατηγορίες του πάνω από 100 ταινίες με 40 πρεμιέρες, δίνοντας την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να έρθει σε επαφή με το πιο δημιουργικό κομμάτι της χώρας μας.

Μουσική

Στις 5 Ιουνίου αγαπημένες μελωδίες θα μας ξεναγήσουν στην Βιέννη της Οπερέτας και στην Παρισινή Σκηνή. Τραγουδούν Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη και Δέσποινα Τσουκαλά ενώ στο πιάνο θα είναι ο Μανώλης Παπασηφάκις.

Στις 6 Ιουνίου θα παρουσιαστεί η ελληνική όπερα «Ιφιγένειας διαδρομή» από την Πειραματική Ομάδα Καλλιτεχνών.

Στις 11 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ πιάνου του Σταύρου Λαπαρίδη που περιλαμβάνει την παρουσίαση όλων των σπουδών για πιάνο του Ούγγρου συνθέτη György Ligeti, ο οποίος μουσικά, βρίσκεται μεταξύ παράδοσης και της avantgarde αφήνοντας τον ακροατή να αναρωτιέται για το στιλ του. Επίσης, στις 14 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί ρεσιτάλ πιάνου του Λάμπη Βασιλειάδη σε έργα Βιβάλντι, Σούμαν και Μπραμς.

Στις 13 Ιουνίου, ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα ισπανικά συγκροτήματα, οι Fuel Fandango θα παρουσιάσουν μια παράσταση με ήχους flamenco σε συνδυασμό με ηλεκτρονική μουσική.

Στις 21 και 23 Ιουνίου παρουσιάζεται η μουσική πρόταση του Γιώργου Λιάρου «Μη περιμένεις να πνιγώ…», που παντρεύει την ροκ μπάντα RANSACKRAT με ρυθμούς και ήχους παραδοσιακούς. Πειραματίζεται σε τραγούδια Γιάννη Μαρκόπουλου, Νίκου Ζούδιαρη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, Λορίνα Μακένιτ, Kώστα Τουρνά και αγνώστων καλλιτεχνών της λαϊκής μας παράδοσης.

Θέατρο

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσιάζεται από τις 29 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου η παράσταση Yasou Aida. Η παράσταση που «εκτόξευσε την Αΐντα στο 2012» και ενθουσίασε τον διεθνή Τύπο στην πρεμιέρα της στο Βερολίνο «κάνει στάση» στο Φεστιβάλ Αθηνών. Η μουσική προσαρμογή της κλασικής όπερας του Βέρντι φέρνει την Αΐντα στη σύγχρονη εποχή ως νεαρή Ελληνίδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Από τις 5 έως τις 11 Ιουνίου η παράσταση της Bijoux de Kant, βασισμένη στα «Άσματα του Μαλντορόρ» του Κόμη του Λωτρεαμόν. Μέσα από μια σκηνική εγκατάσταση 300 τετραγωνικών μέτρων και έναν ήρωα που έχει επιλέξει την «αιώνια αϋπνία» ως στάση ζωής, η Bijoux de Kant και ο Κρις Ραντάνοφ διερευνούν τα όρια της συνάντησης ηθοποιού και κειμένου, σε μια απογυμνωμένη θεατρική συνθήκη διαρκούς μεταμόρφωσης.

Από τις 6 έως τις 11 Ιουνίου ο μονόλογος «Ιφιγένεια Εν Όρεμ» του Νιλ ΛαΜπιούτ από τον Ανδρέα Αραούζο σε σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη. Μετά την περιοδεία του στο Κάμντεν του Λονδίνου, την Όπερα της Δαμασκού και το Evry-sur-Seine στο Παρίσι, θα παρουσιαστεί φέτος και στην Αθήνα για πέντε παραστάσεις.

Χορός

Η ομάδα ditto και η χοροθεατρική ομάδα ΝομάΔες ενώνουν τις δυνάμεις τους παρουσιάζοντας δυο έργα για τρεις παραστάσεις στις 14,15 και 16 Ιουνίου.

Στις 20 και 21 Ιουνίου η ομάδα χορού Knockturnallheads παρουσιάζει την παράσταση «Σύνδεσμοι – Ligaments» σε χορογραφία Ζωής Τατόπουλος. Μία παράσταση εμπνευσμένη από το σύνδεσμο, τον ινώδη ιστό που συνδέει τα οστά ενός σώματος. Τόσο η χορογραφία όσο και η ιστορία είναι εμπνευσμένες από το σύνδεσμο, δείχνοντας την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα των ανθρώπων να ενωθούν.

Σεμινάρια

Τέλος από τις 19 Ιουνίου και για ένα μήνα θα πραγματοποιηθούν σεμινάριο σεναρίου και σκηνοθεσίας κινηματογράφου.

Πρόκειται για ένα εντατικό -τεσσάρων εβδομάδων- σεμινάριο κινηματογράφου που προσφέρει γνώσεις αλλά και εμπειρία πάνω στις βασικές αρχές σκηνοθεσίας και σεναρίου και τίτλο: «Κάνε το σενάριο σου ταινία». Διδάσκουν ο Βασίλης Μαζωμένος, σκηνοθέτης, μέλος της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και ο Γιάννης Καραμπίτσος κινηματογραφιστής, κριτικός κινηματογράφου και μοντέρ ιδρυτής του Σχολείου του Σινεμά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός εναντίον του Μίτσελ και η μέθοδος του Μεντιλίμπαρ

Τέσσερα φιλικά ο Ολυμπιακός στην Ολλανδία. Το ένα απέναντι στη νέα ομάδα του Μίτσελ που…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024