Σίφνος: Μελόπιτα με άρωμα κανέλας
Σίφνος. Στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων, θα βρείτε πολλά και διαφορετικά ντόπια φαγητά. Μαστέλο, Ρεβυθάδα, στην σιφνέικη πήλινη γάστρα, και Ρεβυθοκεφτέδες. Eμείς θα δοκιμάσουμε μια γλυκιά πλευρά της Σίφνου, την Μελόπιτα. Περισσότερα στο in.gr Διακοπές
Υλικά
1 κιλό ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη φρέσκια
7 αυγά
100 gr. ζάχαρη
350 gr. μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο)
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
κανέλα
Εκτέλεση
Βαζετε σ΄ ένα λεκανάκι το ανθότυρο ή την μυζήθρα και το «σπάτε» με το πηρούνι. Αφού διαλυθεί το τυρί προσθέστε το μέλι,τη ζάχαρη και τα αυγά. Ανακατεύετε έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε και το αλεύρι, ανακατέψτε καλά και ρίξτε το χυλό στο ταψί σας (το μέγεθός του θα’ ναι ανάλογο του πάχους που θέλετε για την μελόπιτά σας), αφού το έχετε πρώτα περάσει με λίγο βούτυρο και αλευράκι.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Πασπαλήστε με κανέλα και περιμένετε λίγο να κρυώσει για να την σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!
in.gr
- Κύπρος: Γεωτρήσεις ξεκινά η ExxonMobil στα οικόπεδα 5 και 10 τον Ιανουάριο
- Αϊτή: Κάλεσε τον γάλλο πρεσβευτή για τις «απαράδεκτες» δηλώσεις Μακρόν περί «ηλίθιων ηγετών»
- ΗΠΑ: «Σκανδαλώδη» κατά τον Μπάιντεν τα εντάλματα σύλληψης του ΔΠΔ για Νετανιάχου και Γκάλαντ
- ΗΠΑ: Την Παμ Μπόντι ονομάζει υπουργό Δικαιοσύνης ο Τραμπ – Πρώην εισαγγελέας και πιστή συνήγορός του
- Συρία: Στους 82 ανήλθαν οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Παλμύρα
- Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία παρουσίασε νέο πύραυλο με την επίθεση στην Ουκρανία