Την αντίδραση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, προκάλεσε η πρόταση της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για βίαιη προσαγωγή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Προανακριτική Επιτροπή.

«Η απόλυτη ταύτιση με τη Χρυσή Αυγή στο αίτημα για βίαιη προσαγωγή του Γιώργου Παπανδρέου στην προανακριτική επιτροπή αναδεικνύει το ήθος και τον λαϊκισμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων» είπε η Φ.Γεννηματά.

«Ας χαίρεται ο κ. Τσίπρας τους νέους του συμμάχους» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απάντησε με το ίδιο υπόμνημα που είχε υποβάλλει, ανταποκρινόμενος στην προφορική πρόσκληση του προέδρου της επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Το συνοδευτικό του υπομνήματος αναφέρει ότι «σε αυτό περιέχονται με πληρότητα και σαφήνεια όλα όσα είχα να θέσω υπόψη της Επιτροπής σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση».

Αντιδρώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να επανακληθεί ο κ. Παπανδρέου, όμως η πρόταση απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (κατά ψήφισαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ).

Επίσης απορρίφθηκε η πρόταση που είχε θέσει ο Ηλίας Κασιδιάρης (Χρυσή Αυγή) και ο Βασίλης Καπερνάρος (ΑΝΕΛ) για βίαιη προσαγωγή του Γ.Παπανδρέου στην Προανακριτική. Την πρόταση καταψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα ενώ απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ