Αύξηση των προοπτικών απασχόλησης στην ελληνική αγοράς εργασίας καταγράφει έρευνα της Manpower για το τρίτο τρίμηνο του 2013, η οποία διαπιστώνει πως οι προθέσεις προσλήψεων είναι για πρώτη φορά μετά το 2010 περισσότερες από τις προθέσεις των απολύσεων. Η έρευνα της Manpower πραγματοποιήθηκε μέσω συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 753 εργοδοτών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Παρά το ότι ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης των Προοπτικών Απασχόλησης διατηρεί το αρνητικό του πρόσημο για 14ο συνεχόμενο τρίμηνο, οι προθέσεις προσλήψεων για το διάστημα Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2013 είναι οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί στη χώρα από το δεύτερο τρίμηνο 2010.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ελλήνων εργοδοτών, σε 5 από τους 9 τομείς οικονομικής δραστηριότητας αναμένονται προσλήψεις. Παράλληλα, οι προοπτικές προσλήψεων ενισχύονται σε 7 τομείς, συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο του έτους, και σε 8 τομείς σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012.

Τα στοιχεία της έρευνας για το προσεχές τρίμηνο αποκαλύπτουν ότι το 16% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση των ατόμων που απασχολούν, το 13% μείωση, ενώ το 68% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει κάποια μεταβολή. Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε -3%.

Ο Δείκτης καταγράφεται ενισχυμένος κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ