Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ επιστρέφει στην Αθήνα

«Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ επιστρέφει στην Αθήνα

Μια κωμωδία επίκαιρη όσο ποτέ, «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Σπύρου Α. Ευαγγελάτου ταξιδεύει το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Για λίγες μόνο ημέρες η παράσταση θα κάνει στάση και πάλι στην Αθήνα: Στο Ανοιχτό Θέατρο Παπάγου, στο Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής» στην Ηλιούπολη, στο Κολυμβητήριο Ραφήνας και στο Αμαλίειο στο Μαρούσι.

Μια κωμωδία επίκαιρη όσο ποτέ, «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Σπύρου Α. Ευαγγελάτου ταξιδεύει το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.

Για λίγες μόνο ημέρες η παράσταση θα κάνει στάση και πάλι στην Αθήνα: Στο Ανοιχτό Θέατρο Παπάγου (Τετάρτη 17 Ιουλίου, 9 μ.μ), στο Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής» στην Ηλιούπολη (Πέμπτη 18 Ιουλίου, 9.15 μ.μ.), στο Κολυμβητήριο Ραφήνας (Σάββατο 20 Ιουλίου, 9.15 μ.μ.) και στο Αμαλίειο στο Μαρούσι (Δευτέρα 22 Ιουλίου, 9.15 μ.μ.).

Ένας νεαρός δημόσιος υπάλληλος, ο Χλεστακώφ, καταφτάνει απένταρος σε μια μακρινή επαρχιακή πόλη της τσαρικής Ρωσίας. Οι τοπικοί άρχοντες, ο ένας πιο διεφθαρμένος από τον άλλο, νομίζουν ότι είναι ο Κρατικός Επιθεωρητής, που θα πραγματοποιήσει εξονυχιστικό έλεγχο στις υποθέσεις τους. Γι’ αυτό και συναγωνίζονται σε κολακεία για να κερδίσουν την εύνοιά του. Η παρεξήγηση αυτή γίνεται η αιτία για συναρπαστικές κωμικές καταστάσεις.

«Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες κοινωνικές σάτιρες του παγκόσμιου δραματολογίου» σημειώνει ο σκηνοθέτης Σπύρος Α. Ευαγγελάτος και προσθέτει: «Οι καταστάσεις που προβάλλονται στον Επιθεωρητή σχετίζονται όχι μόνο με την τσαρική Ρωσία, αλλά με όλες τις εποχές».

«Η τεράστια απήχηση που είχαν οι παραστάσεις στην Αθήνα, οδήγησαν στην απόφαση να παρουσιαστεί το σπαρταριστά ‘σύγχρονο’ αυτό έργο σε πολλές πόλεις της επικράτειας» συμπληρώνει ο σκηνοθέτης.

Τον γοητευτικό απατεώνα Χλεστακώφ υποδύεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ενώ τον πανούργο Έπαρχο ο Γιώργος Αρμένης.

Συμπρωταγωνιστούν οι: Αριέττα Μουτούση, Μιχάλης Μητρούσης, Δανάη Σκιάδη, Θόδωρος Κατσαφάδος, Γιώργος Ψυχογιός, Θανάσης Κουρλαμπάς κ.ά.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βέροιας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βεζένκοφ: «Προς το παρόν είμαι παίκτης των Ράπτορς – Όμορφο να σε θέλουν κι άλλες ομάδες»

Ο Σάσα Βεζένκοφ βρέθηκε σε καλοκαιρινό καμπ στην Βουλγαρία, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το μέλλον του αλλά και το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων για την απόκτησή του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024