Σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εξελίχθηκε το Ράλλυ Φινλανδίας. Ο Sebastien Ogier, με VW Polo R πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, έχοντας νικήσει σε 12 από τις 23 Ειδικές Διαδρομές.

Δεύτερος στη γενική κατάταξη τερμάτισε ο Thierry Neuvile, με Ford Fiesta RS. Ο Βέλγος οδηγός και στις τρεις ημέρες του αγώνα έδωσε μάχες στο δέκατο του δευτερολέπτου με τον Mads Ostberg.

O Noρβηγός, επίσης με Ford Fiesta RS, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η θέση του κρίθηκε στην προτελευταία Ε.Δ. όταν είχε έξοδο προσπαθώντας να αποφύγει έναν βράχο.

Ο Mikko Hirvonen ήταν ο πρώτος Φινλανδός στην κατάταξη, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Η επίδοσή του και γενικά η παρουσία του στον αγώνα επισκιάστηκε από την επιστροφή του Kris Meeke στην ομάδα της Citroen, για έναν και μοναδικό αγώνα. Ο K. Meeke είχε σίγουρη την πέμπτη θέση, αλλά ένα ατύχημα στην 22η Ε.Δ. τον έθεσε εκτός.

Αυτό το συμβάν σε συνδυασμό με την πινή που δέχτηκε ο Jarkko Nikara για αργοπορία, έφεραν τον Dani Sordo στην πέμπτη θέση. Ο Ισπανός οδηγός της Citroen, όλο το τριήμερο δεν κατάφερε να αποκτήσει ανταγωνιστικό ρυθμό καθώς προσπαθούσε να βρει το σημείο επαφής του με το DS3 για να το εμπιστευτεί περισσότερο.

Ο Evgeny Novikov που επέστρεψε στον αγώνα έπειτα από ατύχημα που είχε την πρώτη ημέρα, κατάφερε να πλασαριστεί στην έκτη θέση.

Ο αγώνας για το Jari Matti Latvala τελείωσε άδοξα μόλις από τη δεύτερη Ε.Δ. όταν σε ατύχημα που είχε κατέστρεψε την ανάρτηση του VW Polo R.

Στην κατηγορία WRC2 νικητής ήταν ο Φινλανδός Jari Ketomaa, o οποίος επικράτησε του επίσης εντυπωσιακού Robert Kubica.

Ράλλυ Φινλανδίας 2013: Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα

Οδηγός Αυτοκίνητο Χρόνος

1. Sebastien Ogier VW Polo R 2.43:10.4
2. Thierry Neuville Ford Fiesta RS +36.6
3. Mads Ostberg Ford Fiesta RS +57.6
4. Mikko Hirvonen Citroen DS3 +1:21.6
5. Dani Sordo Citroen DS3 +6:08.5
6. Evgeny Novikov Ford Fiesta RS +8:39.7
7. Jari Ketomaa Ford Fiesta R5 +11:19.2
8. PG Andersson Ford Fiesta RS +11:41.5
9. Robert Kubica Citroen DS3 +12:48.1
10. Andreas Mikkelsen VW Polo R +13:42.0

auto.in.gr