Ευφραιμίδη Μαρίλη, φωτό: abacapress

1. Απαραίτητο στάδιο μετά από κάθε λεύκανση είναι η φθορίωση.
2. Εάν καπνίζουμε πολύ, καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες καφέ, καμία μέθοδος δεν θα μας χαρίσει μακροχρόνια αποτελέσματα.
3. Το χρώμα που χρειαζόμαστε είναι το φυσιολογικό λευκό που είχαμε όταν είμασταν νέοι και όχι bleach white αποχρώσεις. Παρατεταμένη χρήση λεύκανσης με νάρθηκες προκαλεί αφυδάτωση στα δόντια και όψη κιμωλίας, κάνοντας την αδαμαντίνη υπερβολικά εύθραυστη.
4. Εάν ο ενδιαφερόμενος έχει λευκά σφραγίσματα ή προσθετικές εργασίες, (θήκες) στα μπροστινά του δόντια, αυτά δεν λευκαίνονται.
5. Δεν είναι όλοι οι ενδιαφερόμενοι κατάλληλοι για λεύκανση. Ιδανικός υποψήφιος είναι αυτός που δεν έχει κατάγματα, περιοδοντικά προβλήματα, ρωγμές και πολλαπλά σφραγίσματα. Παράλληλα τα δόντια πρέπει να είναι ίσια, γιατί μόνο έτσι θα αναδειχθούν. Εάν έχουμε προβληματικό χρώμα και σχήμα, τότε επιλέγουμε veneers ή bonding διορθώνοντας και τα δύο προβλήματα ταυτόχρονα.
6. Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες δεν μπορούν να μας χαρίσουν αστραφτερό χρώμα αλλά να το συντηρήσουν μετά την λεύκανση. Συμβουλή του οδοντιάτρου είναι να χρησιμοποιούνται μόνο φαρμακευτικά προϊόντα.
7. Εάν έχουμε μόνο επιφανειακές χρωστικές από τσιγάρο και καφέ, η τεχνική του micro – abration (εκτόξευση με ειδική συσκευή σόδας), αρκεί για να απαλλαγούμε από τις ενοχλητικές μαύρες γραμμές στα δόντια μας.
8. Για τους καπνιστές, που είναι μια μεγάλη ομάδα ασθενών, που επιλέγουν την λεύκανση: όταν επιλέγουν την μέθοδο με τους νάρθηκες, θα πρέπει να απέχουν από το κάπνισμα, όσο κάνουν την θεραπεία. Εάν επιλέξουν το laser, θα πρέπει να απέχουν απαραίτητα 2-3 ημέρες μετά.
9. Οποιαδήποτε μορφή λεύκανσης θα πρέπει να γίνεται σε ηλικίες άνω των 18 ετών.
10. Οσοι έχουν κάνει ορθοδοντική θεραπεία, θα πρέπει να κάνουν λεύκανση έναν μήνα μετά το τέλος της ορθοδοντικής, γιατί έχει αποδειχθεί ότι απορροφώνται οι ρίζες των δοντιών. Όλοι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι δεν διατρέχουν τέτοιο κίνδυνο.
Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη Καρποδίνη, Χειρουργό Οδοντίατρο.

woman.in.gr