Εκτός λειτουργίας θα βρίσκονται από σήμερα, Παρασκευή, στις 22:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας και αύριο Σάββατο από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 07:00 οι σταθμοί του μετρό «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Κεραμεικός» λόγω τεχνικών εργασιών.

Ειδικότερα, τα παραπάνω χρονικά διαστήματα οι συρμοί θα τερματίζουν τα δρομολόγιά τους στον σταθμό «Μοναστηράκι» και η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται από την προσωρινή κυκλική λεωφορειακή γραμμή Χ50 «Στ. Σύνταγμα – Στ. Αιγάλεω», η οποία και θα έχει αφετηρία την οδό Όθωνος στον Δήμο Αθηναίων.

Η γραμμή θα πραγματοποιεί τις παρακάτω στάσεις:

  • «Ομόνοια – Μενάνδρου» επί της Πειραιώς, μεταξύ Ζήνωνος και Μενάνδρου.
  • «Σίδερα» επί της Ιεράς Οδού, μεταξύ Λεωνίδου και Μεγ. Αλεξάνδρου (εξυπηρέτηση σταθμού «Κεραμεικός»).
  • «Αμαξοστάσιο Δήμου» επί της Ιεράς Οδού, μεταξύ Εμ. Παππά και Νάξου (εξυπηρέτηση σταθμού «Ελαιώνας»).
  • «Σμύρνης» για επιβίβαση – αποβίβαση, επί της οδού Δημαρχείου, μεταξύ Σμύρνης και Ιεράς Οδού (εξυπηρέτηση σταθμού «Αιγάλεω»).
  • «Αμαξοστάσιο Δήμου» επί της Ιεράς Οδού, μεταξύ εν. Νάξου και Εμ. Παππά (εξυπηρέτηση σταθμού «Ελαιώνας»).
  • «Σίδερα» επί της Ιεράς Οδού, μεταξύ Τριπτολέμου και Ιάκχου (εξυπηρέτηση σταθμού «Κεραμεικός»).
  • «Ομόνοια – Σωκράτους» επί της Πειραιώς, μεταξύ Γερανίου και Σωκράτους.

Στην κατεύθυνση από Αιγάλεω προς Σύνταγμα, το πρώτο και το τελευταίο δρομολόγιο την Παρασκευή 15/11/2013 από τη στάση «Σμύρνης» θα είναι στις 22:00 και 02:10 (πρωί Σαββάτου) αντίστοιχα, ενώ το πρώτο και το τελευταίο δρομολόγιο το Σάββατο 16/11/2013 θα είναι στις 05:30 και 07:00 αντίστοιχα.

Στην κατεύθυνση από Σύνταγμα προς Αιγάλεω, το πρώτο και το τελευταίο δρομολόγιο την Παρασκευή από την Αφετηρία «Οδός Όθωνος» θα είναι στις 22:00 και 02:25 (πρωί Σαββάτου) αντίστοιχα, ενώ το πρώτο και το τελευταίο δρομολόγιο το Σάββατο θα είναι στις 05:45 και 07:00 αντίστοιχα.

Οι εργασίες γίνονται στο πλαίσιο της ένταξης του τμήματος της επέκτασης από τον σταθμό «Αιγάλεω» έως τον σταθμό «Αγία Μαρίνα» στο λειτουργικό δίκτυο του μετρό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ