Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Στέλιος Παπαρδέλας: εικόνες που δίνουν απαντήσεις

Στέλιος Παπαρδέλας: εικόνες που δίνουν απαντήσεις

Ο 25χρονος Στέλιος Παπαρδέλας έχει ήδη ταξιδέψει σε 25 χώρες, έχει διανύσει με λεωφορείο 25.000 χιλιόμετρα, είναι αυτοδίδακτος, αλλά και από πολύ νωρίς μαχητής της ζωής: ως παιδί έδωσε και νίκησε τη μάχη ενάντια στον καρκίνο! Οι φωτογραφίες φιλοξενούνται στο BLANK!Urban Space. Η επιμελήτρια της έκθεσης, Ειρήνη Μακεδώνα-Παγκοπούλου, γράφει μεταξύ άλλων: «…Μέσα από μία εννοιολογική […]

Ο 25χρονος Στέλιος Παπαρδέλας έχει ήδη ταξιδέψει σε 25 χώρες, έχει διανύσει με λεωφορείο 25.000 χιλιόμετρα, είναι αυτοδίδακτος, αλλά και από πολύ νωρίς μαχητής της ζωής: ως παιδί έδωσε και νίκησε τη μάχη ενάντια στον καρκίνο! Οι φωτογραφίες φιλοξενούνται στο BLANK!Urban Space.

Η επιμελήτρια της έκθεσης, Ειρήνη Μακεδώνα-Παγκοπούλου, γράφει μεταξύ άλλων: «…Μέσα από μία εννοιολογική προσέγγιση της τέχνης της φωτογραφίας ο Στέλιος Παπαρδέλας θέτει προβληματισμούς και συστήνεται με τις απαντήσεις που δίνει μέσα από τις εικόνες του. Είναι σαφώς εντυπωσιακός ο αριθμός των χωρών που επισκέφθηκε καθώς κι εκείνος των χιλιομέτρων που διήνυσε, κυρίως αν σημειωθεί το νεαρό της ηλικίας του αλλά και το μεταφορικό μέσο που επέλεξε: το λεωφορείο!
Αξιολογότερο όμως και αξιοσημείωτο είναι το ότι η νέα γενιά έχει να αντιπαραθέσει ουσία. Φανταχτερά τουρμπάνια ή τζιν, μελαμψό ή λευκό δέρμα, χειρωνακτικά ή τεχνοκρατικά επαγγέλματα, χωμάτινοι ή ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι κ.ο.κ ., ένα τεράστιο φάσμα αντίθετων «συμβόλων» που μας επιτρέπουν υπό τη σημειολογική σφαίρα να «αυτοπροσδιοριζόμαστε» ως κοινωνία, ως τόπος, ως άτομα , έχοντας ως σημεία αναφοράς όλα όσα μας διαφοροποιούν. Φαίνεται όμως ότι αυτά που μας συνδέουν, αν και φαινομενικά λιγότερα, σίγουρα είναι πιο ουσιώδη. Κοινωνίες που μέχρι χθες αλλά ακόμα και σήμερα, αποτέλεσαν και αποτελούν παραδείγματα δυσχέρειας, μας αποκαλύπτουν μια βαθιά αλήθεια για την ανθρώπινη φύση.
Αυτή την αλήθεια μας προτρέπει ο Στέλιος Παπαρδέλας να ανακαλύψουμε ξανά και στη δική μας κοινωνία. Τη δύναμη της θέλησης, που εκφράζεται με θετικότητα, αισιοδοξία και προσπάθεια για εξέλιξη…».

Ο Στέλιος Παπαρδέλας, που υπογράφει τις φωτογραφίες της έκθεσης, στην παιδική του ηλικία φιλοξενήθηκε για πολύ καιρό στον Ξενώνα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και σήμερα, όταν δεν ταξιδεύει, προσφέρει εκεί εθελοντική εργασία, ενώ μέρος των εσόδων από την έκθεσή του θα το προσφέρει στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ». Για τον λόγο αυτόν, ο Στέλιος ήταν ένα από τα πέντε αποθεραπευμένα παιδιά που βραβεύτηκαν τον περασμένο Οκτώβριο από την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στην Επετειακή εκδήλωση των 20 χρόνων από την ίδρυση της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Η έκθεση φωτογραφίας του Στέλιου Παπαρδέλα στο BLANK!Urban Space (Bουτάδων 28 & Ιάκχου 1, Γκάζι) θα διαρκέσει ως και την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτή από τις 5 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ.

Sports in

Σπουδαία πρόκληση για τον Ολυμπιακό: Οι Νέοι αναχωρούν για τη Βραζιλία

Σήμερα το μεσημέρι (14:00) η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει για το Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, εν όψει του τελικού του Διηπειρωτικού το Σάββατο (24/8, 22:00) με τη Φλαμένγκο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024