Στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας στο μνημειακό-ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου «ΕΑΤ-ΕΣΑ» στο Πάρκο Ελευθερίας με την ευκαιρία της 40ής Επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Σε χθεσινό του μήνυμα ο κ. Παπούλιας τόνισε την ανάγκη να προστατευθεί η Δημοκρατία στη χώρα, λέγοντας ότι υπέστη πολλά χτυπήματα από την κρίση.

Ανέφερε ότι καμία τιμή δεν είναι αρκετή και δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη προς αυτούς που αγωνίστηκαν για να πέσει η χούντα.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η κρίση έφερε υποχώρηση της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας αυτό το γεγονός ως «τη δραματικότερη παρενέργεια της οικονομικής περιπέτειας».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Χρυσή Αυγή, δηλώνοντας ότι «απέκτησε δυνάμεις, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που κηρύττει το μίσος και τον αλληλοσπαραγμό».

«Μπορεί κανείς να επιχειρήσει πολλές ερμηνείες γι’ αυτό το φαινόμενο, που δεν μας τιμά ως χώρα και ως λαό, όμως η ουσία είναι ότι η Δημοκρατία υπέστη πολλαπλά χτυπήματα» σημειώνει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ