Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Angelika Dusk: «Γράφω σε αγγλικό στίχο διότι εκφράζομαι καλύτερα έτσι»

Angelika Dusk: «Γράφω σε αγγλικό στίχο διότι εκφράζομαι καλύτερα έτσι»

Nέα, ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη, η Angelika Dusk έκανε την εμφάνισή της στα μουσικά πράγματα πριν από λίγο χρονικό διάστημα και ξεχώρισε. Ο φρέσκος και νεανικός ήχος της «pop with a twist» -όπως τον αποκαλεί η ίδια- κερδίζει όλο και περισσότερο τους ακροατές, ενώ η ίδια είναι έτοιμη να μας παρουσιάσει την πρώτη της δισκογραφική […]

Nέα, ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη, η Angelika Dusk έκανε την εμφάνισή της στα μουσικά πράγματα πριν από λίγο χρονικό διάστημα και ξεχώρισε. Ο φρέσκος και νεανικός ήχος της «pop with a twist» -όπως τον αποκαλεί η ίδια- κερδίζει όλο και περισσότερο τους ακροατές, ενώ η ίδια είναι έτοιμη να μας παρουσιάσει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, αλλά και να ανέβει στη σκηνή του Faust στις 30/10. Ας γνωρίσουμε όμως καλύτερα την Angelika μέσα από τη συνέντευξή της στο in.gr.

Dusk σημαίνει σούρουπο. Σκοτεινό και ρομαντικό. Πόσο ταιριάζει με την Angelika Dusk
«Eίμαι λίγο κυκλοθυμική μάλλον λόγω της καλλιτεχνικής μου φύσης – οι φίλοι μου θα έλεγαν πολύ κυκλοθυμική όχι λίγο! (γέλια). Τη μια στιγμή καταστροφολογώ και την επομένη τα βλέπω όλα αισιόδοξα και λογικά. Είμαι οργανωτική και από την άλλη χάνω τα πράγματά μου συνέχεια. Οπότε και στη μουσική μου αντικατοπτρίζονται αυτές οι αντιφάσεις: μερικά τραγούδια είναι ρομαντικά και χαρούμενα και άλλα είναι πιο σκοτεινά με στίχους σχεδόν σουρεαλιστικούς και συμβολικούς.»

H Angelika πάνω και κάτω από τη σκηνή
«Η Angelika στη σκηνή είναι σαφώς μια προέκταση του εαυτού μου ακόμα πιο εξωστρεφής και πιο απελευθερωμένη. Όταν είμαι πάνω στη σκηνή νιώθω στο στοιχείο μου, ανοίγουν οι δίαυλοι επικοινωνίας με τον κόσμο πολύ πιο εύκολα, χάνομαι στη μουσική, χορεύω, γελάω και περνάω καλά με τους μουσικούς μου. Στη σκηνή νομίζω ότι ένας καλλιτέχνης νιώθει δύναμη, αλλά ότι έχει και ευθύνη ταυτόχρονα – να είναι συνεπής στη μουσική του, να επικοινωνήσει με το κοινό, να συμβάλλει στο να περάσει ο κόσμος καλά. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά πάντα πρέπει να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό.»

Οι μουσικές επιρροές της
«Ατελείωτες θα έλεγα! Από μικρή άκουγα pop, rock, heavy metal στην οποία με μύησαν οι φίλοι μου, αργότερα jazz, blues, funk, soul, κλασική. Σήμερα ακούω ακόμα πολλά είδη μουσικής, αλλά οι επιρροές στο είδος που γράφω προέρχονται κυρίως από την pop, όπως Alicia Keys, Alanis Morissette, Ed Sheeran, Katy Perry. Θαυμάζω και την Ella Fitzgerald και την Eva Cassidy, ενώ λατρεύω τον Stevie Wonder.»

Ο ήχος της μουσικής της
«Γράφω pop με αγγλικό στίχο, την οποία αποκαλώ «pop with a twist», λόγω του ότι χρησιμοποιώ συμβολικά στοιχεία που πλάθουν έναν κόσμο παραμυθένιο και σουρεαλιστικό. Στο επερχόμενο άλμπουμ θα βρούμε για παράδειγμα μαριονέτες, πέτρινα σοκάκια, γυάλινες χιονόμπαλες, κλουβιά πουλιών, καρουσέλ. Ο ήχος μου είναι ο αμερικανικός-αγγλικός pop ήχος, μιας και συνεργάζομαι με άγγλους παραγωγούς. Θέλω πολύ να πειραματιστώ μελλοντικά σε μια pop ακόμα πιο «σκοτεινή» και σουρεαλιστική. Θα δούμε που θα οδηγηθώ ανάλογα με την ψυχολογία μου! (γέλια)»

Πιθανότητα καριέρας στο εξωτερικό
«Προς το παρόν δουλεύω με τους άγγλους παραγωγούς Red Triangle Productions (γνωστοί για τις συνεργασίες τους με τους One Direction, Pixie Lott, Olly Murs) και τον Ross Cullum (έχει συνεργαστεί με τους Bryan Ferry, Tori Amos, Tears for Fears κα) γιατί γράφω pop με αγγλικό στίχο και στο εξωτερικό προφανώς εξειδικεύονται στο είδος. Σίγουρα θα επιθυμούσα στο μέλλον να προσπαθήσω να τα καταφέρω στο εξωτερικό, αλλά πρέπει να κάνει κανείς μικρά και σταθερά βήματα. Η Ελλάδα από μόνη της δεν είναι εύκολη αγορά και μόλις τώρα ξεκίνησα τα βήματα μου εδώ και το παλεύω μέρα με τη μέρα!»

Τα CD που θα βρούμε σπίτι της
«Δεδομένου του ότι ακούω τόσα διαφορετικά είδη μουσικής, μάλλον θα βρει τα πάντα! Από ελληνική παραδοσιακή μέχρι το «Master of Puppets» των Μetallica και το «Kind of Blue» του Miles Davis! Μου αρέσει να ανακαλύπτω συνεχώς καινούρια μουσική στο Spotify και στο Tunein Radio που θεωρώ ότι είναι οι ωραιότερες εφευρέσεις στο χώρο της μουσικής! Για να μην πω στην ανθρωπότητα (γέλια).»

Πολυτιμότερη συμβουλή
«Νομίζω το να μη φοβάμαι και να «τραβάω μπροστά» που μου έχει πει η γιαγιά μου. Φυσικά δε γίνεται να μη φοβάται κανείς, ο φόβος μπροστά στο καινούριο είναι ανθρώπινος. Όμως παρατηρώ στον εαυτό μου, αποδέχομαι το φόβο και τον μετατρέπω σε κινητήρια δύναμη για να κάνω το επόμενο βήμα. Πιστεύω πως μόνο τολμώντας την αλλαγή εξελίσσεται κανείς.»

Άλλο επάγγελμα εκτός από μουσικός
«Κανένα άλλο. Έχω κάνει διάφορα επαγγέλματα, στο χώρο του μάνατζμεντ της μουσικής και των επιχειρήσεων. Έχω για παράδειγμα δουλέψει στην ΕΡΤ οργανώνοντας τις συναυλίες των Μουσικών Συνόλων, στο Φεστιβάλ Αθηνών στην υποδοχή καλλιτεχνών όταν φτάνουν στο αεροδρόμιο, σε διαφημιστική εταιρία. Οι δουλειές αυτές μου έδωσαν γνώση και εμπειρία, όχι όμως χαρά και δημιουργία. Μόνο ασχολούμενη 100% με τη μουσική και δημιουργώντας τραγούδια είμαι ευτυχισμένη.»

Τα talent shows
«Αν και παρακολουθώ ενίοτε talent shows, όπως το American Idol και το X Factor, o στόχος μου είναι να γίνω γνωστή μέσω της μουσικής μου (ή αλλιώς να γίνει γνωστή η μουσική μου πρώτα και μετά εγώ). Εφόσον στα talent shows οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται με τραγούδια άλλων καλλιτεχνών δεν θα είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τη δική μου μουσική. Άρα όχι, δεν θα ήθελα να το κάνω. Θέλω να πει κάποιος «ποιο είναι αυτό το ωραίο τραγούδι; Και μετά να πει ότι είναι της Angelika Dusk».»

O αγγλικός στίχος στα τραγούδια της
«Γράφω σε αγγλικό στίχο διότι εκφράζομαι καλύτερα έτσι και γιατί ταιριάζει περισσότερο στο στυλ της pop μουσικής, δηλαδή οι λέξεις είναι συνήθως μικρότερες και μπορούν να μελοποιηθούν πιο αποτελεσματικά. Επίσης τα περισσότερα ακούσματα μου από μικρή είναι μουσική με αγγλικό στίχο οπότε σίγουρα και αυτό παίζει ρόλο. Παρ’ όλα αυτά λατρεύω την ελληνική γλώσσα και επιλέγω να διαβάζω βιβλία στα ελληνικά.»

Για το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ
«Το δουλεύω εδώ και ενάμιση χρόνο, γράφοντας τραγούδια, και πηγαίνοντας στην Αγγλία για να τα «χτίσω» ενορχηστρωτικά και ηχητικά με τους παραγωγούς μου. Περιλαμβάνει τραγούδια βιωματικά, μιας και όλα πηγάζουν από προσωπικές μου εμπειρίες. Θα έχει και χαρούμενα up tempo κομμάτια, και μπαλάντες, και λίγο πιο «περίεργα» παραμυθένια κομμάτια. Τώρα είμαι στη φάση που πρέπει να επιλέξω ποια θα μπούνε στο άλμπουμ και ποια θα μείνουν απ έξω, το οποίο είναι δύσκολο! Αν μπορούσα θα τα έβαζα όλα γιατί τα αγαπώ!»

Το motto της αυτό τον καιρό
«Νομίζω ότι αυτό τον καιρό το motto μου είναι «don’t overthink it»: να παίρνω συνειδητές αλλά γρήγορες αποφάσεις για τη δουλειά μου, με τη βοήθεια της καταπληκτικής ομάδας ανθρώπων που έχω γύρω μου. Να κάνω καινούρια πράγματα, να τολμώ την αλλαγή γιατί από κάθε εμπειρία αποκομίζω κάτι θετικό. Σε ευχαριστώ κι εγώ για την ωραία συνέντευξη!»

Συνέντευξη: Τζωρτζίνα Ντούτση

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Νετανιάχου: Η δολοφονία Νασράλα αλλάζει τις ισορροπίες - Δεν υπάρχει μέρος που να μη φτάνει το χέρι του Ισραήλ

Ως απαραίτητο βήμα για να υλοποιηθούν οι στόχοι του Ισραήλ περιέγραψε ο Νετανιάχου τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024