Πράκτορες του FBI έκαναν έφοδο στα γραφεία της εταιρείας ιατρικών μηχανημάτων, ο αντιπρόεδρος της οποίας είναι ο Ντάνιελ Ποράς, το πρόσωπο στο οποίο βασίστηκε εν μέρει το σενάριο για την ταινία Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ.

Δεκάδες πράκτορες του FBI, της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος της πολιτείας και άλλων υπηρεσιών επιβολής του νόμου απέκλεισαν τις εισόδους του κτιρίου, όπου στεγάζεται η εταιρεία και κατέσχεσαν κούτες με αρχεία, δήλωσε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Ποράς είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Med-Care και ήταν το πρόσωπο που ενέπνευσε τον χαρακτήρα που υποδύθηκε ο ηθοποιός Τζόνα Χιλ στην ταινία, για την πραγματική ιστορία ενός χρηματιστή που έγινε πολυεκατομμυριούχος σε μικρή ηλικία πριν καταλήξει στη φυλακή για μια σειρά απάτες.

Εκπρόσωπος του FBI, επιβεβαίωσε ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία διεξήγαγε μια επιχείρηση στη Φλόριντα, ερωτηθείς σχετικά, ωστόσο δεν έκανε περαιτέρω σχόλια.

Οι προσπάθειες του Reuters να επικοινωνήσει με την εταιρεία ή τον Ποράς για να σχολιάσει την έρευνα, δεν είχαν αποτέλεσμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters