Γλυπτά έτσι απλά: Έκθεση που «γεννήθηκε» από μια μεγάλη απώλεια
Ελισάβετ Σταμοπούλου Γλυπτά που «κρύβουν» τη δική τους ιστορία, μιλούν για γεγονότα, ανατρέχουν στο παρελθόν και αναδεικνύουν τη δουλειά παλαιών και νέων καλλιτεχνών. Με μεράκι και δίψα για την τέχνη, η ομάδα εικαστικών Ασπροπύργου, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Θεανώς Μιχαλόλια, παρουσιάζει εδώ και τέσσερα χρόνια πρωτότυπες εκθέσεις. Φέτος η ιδέα για μια ομαδική έκθεση […]
Ελισάβετ Σταμοπούλου
Γλυπτά που «κρύβουν» τη δική τους ιστορία, μιλούν για γεγονότα, ανατρέχουν στο παρελθόν και αναδεικνύουν τη δουλειά παλαιών και νέων καλλιτεχνών. Με μεράκι και δίψα για την τέχνη, η ομάδα εικαστικών Ασπροπύργου, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Θεανώς Μιχαλόλια, παρουσιάζει εδώ και τέσσερα χρόνια πρωτότυπες εκθέσεις.
Φέτος η ιδέα για μια ομαδική έκθεση γλυπτικής γεννήθηκε λόγω μιας μεγάλης απώλειας. Εκείνης του γλύπτη και εκπαιδευτικού Ηρακλή Ξανθόπουλου. Η ομάδα του Ασπροπύργου αποτίει φόρο τιμής στον καλλιτέχνη με έργα του, αλλά με δικά της έργα, τα οποία ανήκουν σε νέα παιδιά.
Η έκθεση φιλοξενείται στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουλίου.
«Δεν ήταν προγραμματισμένο να παρουσιάσουμε κάτι φέτος. Ο θάνατος όμως του Ηρακλή Ξανθόπουλου μάς συγκλόνισε και είπαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα προς τιμήν του. Εντάξαμε σε αυτό τη δουλειά των παιδιών του που είναι γλύπτες. Όλη η δουλειά είναι εθελοντική», δηλώνει η ΘεανώΜιχαλόλια στο in.gr.
Από το 2011 οργανώνει με την ομάδα της εκθέσεις εθελοντικά, και φέτος παρουσιάζει έργα σε νεοκλασικό κτίριο. Η φετινή έκθεση είναι η δεύτερη που φιλοξενείται στο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος».
Οι κάτοικοι της Ελευσίνας αγκαλιάζουν τη δράση, και πολλοί με ενθουσιασμό βλέπουν τις δουλειές των παιδιών τους.
Η περσινή έκθεση είχε θέμα τη γυναίκα ως μούσα των τεχνών, και, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε γλυπτά, ψηφιακή απεικόνιση, χαρακτικά, κεραμικά, εγκαταστάσεις και άλλα.
entertainment.in.gr
- BHMAGAZINO: Οι γόνοι πίσω από τη παγκόσμια βιομηχανία της μόδας
- Θεσσαλονίκη: 17χρονη έγκυος κατήγγειλε 16χρονο ότι την έσπρωξε και τραυματίστηκε – Συνελήφθη και για εκδικητική πορνογραφία
- Τουρκία: Βυθίστηκε σε ναυπηγείο το «Sea Star Tilos» – Δραματική διάσωση του πληρώματος
- ΗΠΑ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με αντίποινα αν προτιμήσει ευρωπαϊκά όπλα
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης προτείνει όριο θητειών – Η αιχμή για Στουρνάρα και Παναγόπουλο
- Μαύρο Στέμμα: Ναζί, συλλήψεις, ποδολαγνεία, υποκλοπές και τρεις σφαίρες – Όλα τα σκάνδαλα πριν τον Άντριου
- Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό και μία αγωνιστική στον Λεσόρ από την Ευρωλίγκα
- Η επόμενη μέρα: «Ο νόμος που πρέπει να εφαρμοστεί» για τον έκπτωτο πρίγκιπα Άντριου, η ικανοποίηση και η χειρότερη κρίση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 20.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-amel-uzunovic-440739273-35451634-1-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442