Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Νέo πόρισμα: Ο BB King πέθανε από φυσικά αίτια και όχι από δηλητηρίαση

Νέo πόρισμα: Ο BB King πέθανε από φυσικά αίτια και όχι από δηλητηρίαση

Ελισάβετ Σταμοπούλου Νέες αποκαλύψεις έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα για την αιτία του θανάτου του θρύλου της μπλουζ BB King. Σύμφωνα με ιατροδικαστικό πόρισμα, δεν «έφυγε» λόγω δηλητηρίασης, αλλά από φυσικά αίτια. Οι ισχυρισμοί της οικογένειάς του μιλούν, ωστόσο, για δηλητηρίαση, με τις κόρες του, Κάρεν και Πάτι, να διατείνονται πως ο πατέρας τους δηλητηριάστηκε […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Νέες αποκαλύψεις έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα για την αιτία του θανάτου του θρύλου της μπλουζ BB King. Σύμφωνα με ιατροδικαστικό πόρισμα, δεν «έφυγε» λόγω δηλητηρίασης, αλλά από φυσικά αίτια.

Οι ισχυρισμοί της οικογένειάς του μιλούν, ωστόσο, για δηλητηρίαση, με τις κόρες του, Κάρεν και Πάτι, να διατείνονται πως ο πατέρας τους δηλητηριάστηκε από τη σύμβουλο και δικηγόρο του Λαβέρνε Τόνι, και τον προσωπικό του βοηθό, Μάιρον Τζόνσον.

Σύμφωνα, όμως, με όσα δήλωσε στο Associated Press ο ιατροδικαστής Τζον Φάντενμπεργκ, ο Κινγκ πέθανε εξαιτίας της νόσου Αλτσχάϊμερ, σε συνδυασμό με στεφανιαία νόσο, διαβήτη και καρδιακή ανεπάρκεια.

«Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως ο Κινγκ πέθανε από φυσικά αίτια», δήλωσε συγκεκριμένα.

Ένας από τους διαχειριστές της περιουσίας του θρυλικού κιθαρίστα, ο δικηγόρος του Μπρεντ Μπράισον, δέχτηκε με ικανοποίηση το αποτέλεσμα της έρευνας.

«Η κυρία Τόνι και ο κύριος Τζόνσον είναι ικανοποιημένοι που έχουν απομακρυνθεί ψευδείς δηλώσεις σε βάρος τους από τις κόρες του Κινγκ. Μπορούμε πλέον να εστιάσουμε την προσοχή μας στη σημαντική κληρονομιά που άφησε ο μουσικός αυτός».

Να σημειωθεί ότι οι ισχυρισμό περί δηλητηρίασης «έφτασαν» λίγο μετά το θάνατο του Κινγκ.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, σήμα κατατεθέν του αποτέλεσε η κιθάρα του με το προσωνυμία «Lucille». Πολύπλευρος καλλιτέχνης, ξεκίνησε να ηχογραφεί το 1949 και τη δεκαετία του 1950 κατείχε το «βασίλειο» της R&B μουσικής. Τραγούδια του όπως τα «You Know I Love You», «Woke Up This Morning», «Please Love Me», «When My Heart Beats like a Hammer» και άλλα, του χάρισαν σημαντικούς «τίτλους».


Μετρ της μπλουζ, γνώρισε την πρώτη επιτυχία με το κομμάτι «The Thrill Is Gone» που κυριάρχησε στα charts της R&B και της ποπ. Η φήμη του άρχισε να διευρύνεται όταν άνοιξε τις συναυλίες της περιοδείας των Rolling Stones το 1969.

Η ανοδική πορεία συνεχίστηκε μέχρι τη δεκαετία του 1980. Τις επόμενες δεκαετίες αφιερώθηκε κυρίως σε εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές και κινηματογραφικές ταινίες , ενώ το 2000 συνεργάστηκε με τον κιθαρίστα Έρικ Κλάπτον για την ηχογράφηση του «Riding With the King».

Εκατοντάδες συναυλίες του Κιγκ έχουν μεταδοθεί από το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση σε πολλές χώρες.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο

Παρακολουθήστε live στις 18:30 την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024