Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ είπε σήμερα, Τρίτη, ότι τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης του είπαν «ξεκάθαρα και κατηγορηματικά» ότι επιθυμούν να παραμείνει η Βρετανία μέλος της Ένωσης, ακόμα και μετά το δημοψήφισμα για την παραμονή της ή μη στην ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2017.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει υποσχεθεί ότι θα διαπραγματευτεί τις σχέσεις του Λονδίνου με την ΕΕ πριν τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Ο Χάμοντ είπε ότι ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα προσπαθήσουν στη διάρκεια του καλοκαιριού να βρουν τρόπους να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που ζητά η Βρετανία.

«Όλα τα 27 κράτη-μέλη μου είπαν ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι θέλουν να παραμείνει η Βρετανία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο Χάμοντ σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Μερικοί προχώρησαν ακόμα περισσότερο και είπαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την Βρετανία θα είναι αγνώριστη. Και είναι έτοιμοι να εργαστούν μαζί μας για να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν ότι θα γίνουν οι αλλαγές που κρίνει απαραίτητες η Βρετανία για να παραμείνει στην Ένωση» σημείωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ