Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«’Οσοι χρησιμοποιούν τελείες στο chat είναι ψυχοπαθείς»

«’Οσοι χρησιμοποιούν τελείες στο chat είναι ψυχοπαθείς»

Δείγμα ψυχασθένειας αποτελεί η χρήση τελείας στα μηνύματα που ανταλλάζουμε μέσω chat, σύμφωνα με νέα έρευνα του Binghamton University που «παγώνει» τα δάχτυλα όσων τη διαβάζουν.

Δείγμα ψυχασθένειας αποτελεί η χρήση τελείας στα μηνύματα που ανταλλάζουμε μέσω chat, σύμφωνα με νέα έρευνα τουBinghamton Universityπου «παγώνει» τα δάχτυλα όσων τη διαβάζουν.

Οι ερευνητές εξηγούν, σύμφωναμε το δημοσίευμα του Guardian, ότι όταν κάποιος χρησιμοποιεί τελεία στο τέλος μονολεκτικών μηνυμάτων ή ανολοκλήρωτων προτάσεων –όπως, «στείλε να δω.», «lol.», «ναι αμέ.»- είναι πολύ πιθανό να είναι ψεύτης ή, ακόμα χειρότερα, ψυχασθενής. Εξαιρούνται, φυσικά, οι γονείς μας που πιάνουνπρώτη φορά smartphone στα χέρια τους.

Από την άλλη πλευρά, όσοι κλείνουν τις προτάσεις τους με θαυμαστικό –όπως, «τέλειο!», ελπίζω να είσαι εσύ!», «έλα να πάμε!»- είναι πιο ειλικρινείς και συναισθηματικοί, αναφέρει η έρευνα.

Όπως επισημαίνει η επικεφαλής ερευνήτρια,Celia Klin, τα μηνύματα που ανταλλάζουμε όταν κάνουμεchatting δεν υπακούν στους κανόνες της γραμματικής και δεν μας βοηθούν να καταλάβουμε τα πραγματικά αισθήματα του συνομιλητή μας, σε αντίθεση με μια συζήτηση τετ-α-τετ. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα με βάση τα emoticons (εικονίδια), τα σημεία στίξης και άλλες ιδιαιτερότητες στο γραπτόλόγο του συνομιλητή μας.

Πόσες φορές δεν έχουμε καταλάβει τη διάθεση των φίλων μας από τον τρόπο που γράφουν στο skype, το what’s up ή στο chat του Facebook; Αμέσως αναγνωρίζουμε τα σημάδια της «κακής» τους διάθεσης, του εκνευρισμού, ακόμη και της ειρωνείας τους, από την ταχύτητα με την οποία γράφουν, τα emoticons που χρησιμοποιούν ή τις παύσεις ανάμεσα στα μηνύματά τους.

Τις ιδιαιτερότητες του instant messaging,τη νέα αυτή επικοινωνία «που περνά μέσα από τον υπολογιστή», έρχεται να αναδείξει η βρετανική έρευνα. «Μήπως ήρθε η ώρα να διακρίνουμε τις λεπτές αποχρώσεις της διαδικτυακής επικοινωνίας και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένους κανόνες;», διερωτάται η βρετανική εφημερίδα.

Ο Guardian προτείνει, μάλιστα, να ξεκινήσουμε με τις «ποινές» που θα επιβάλλονται σε όσους δεν χρησιμοποιούν σωστά το κινητό ή τον υπολογιστή τους με αποτέλεσμα να εκνευρίζουν τους συνομιλητές τους.

Για παράδειγμα, όσοι αφήνουν φωνητικά μηνύματα να τιμωρούνται με έξι εβδομάδες κοινωνικής εργασίας, ενωόσοι «συλλαμβάνονται» να κάνουν το σπαστικό γράψιμο-σβήσιμο (…) στο iMessage και στο τέλος να μην γράφουν τίποτα, να καθαρίζουν για ένα μήνα τους δρόμους στο Δήμο τους. Σοβαρές ποινές πρέπει να υποστούν και όσοι απαντούν σε μακροσκελή μηνύματα (άνω των 20 λέξεων) με ένα σκέτο «ok».

Φυσικά, το project της ποινικοποίησης του chatting βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία διαβούλευσης και πάσα πρόταση είναι… δεκτή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Must in

LIVE: Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον

LIVE: Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 14:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον για τη 18η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτική κάλυψη από Novasports Premier League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο