Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φαρμακονήσι: Νέα τραγωδία με 13 νεκρούς πρόσφυγες, μεταξύ τους 7 παιδιά

Φαρμακονήσι: Νέα τραγωδία με 13 νεκρούς πρόσφυγες, μεταξύ τους 7 παιδιά

Νέο ναυάγιο με 13 νεκρούς, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα ανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 15 άτομα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου.

Νέο ναυάγιο με 13 νεκρούς, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα ανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οι σοροί των 13 προσφύγων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέρου και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στη Ρόδο.

Το σκάφος, περίπου έξι μέτρων με καμπίνα, στο οποίο επέβαιναν 29 αλλοδαποί πρόσφυγες, βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων και ανατροπής. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και συμμετέχουν ένα ναυαγοσωστικό, δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και τρία ιδιωτικά σκάφη, διασώθηκαν, μέχρι στιγμής, σώοι 15 πρόσφυγες (13 άνδρες και δύο γυναίκες), οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Λέρου για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τους διασωθέντες, υπάρχει ένας αγνοούμενος.

Για το πολύνεκρο ναυάγιο ανατολικά του Φαρμακονησίου ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας, οι οποίοι εξέφρασαν τη βαθιά θλίψη και οδύνη τους για το τραγικό συμβάν, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και πολλών μικρών παιδιών.

Εν τω μεταξύ, σχεδόν 3.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν και στο λιμάνι του Πειραιά από δυο πλοία. Ειδικότερα, το πλοίο «Αριάδνη» μετέφερε από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά 1.310 πρόσφυγες και το πλοίο «Μπλου Σταρ Πάτμος» μετέφερε από τη Μυτιλήνη και τη Χίο 1.400 μετανάστες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024