Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Απαγόρευση της ταινίας «Αντίχριστος» του Λαρς Φον Τρίερ στη Γαλλία

Απαγόρευση της ταινίας «Αντίχριστος» του Λαρς Φον Τρίερ στη Γαλλία

Με απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου απαγορεύτηκε η ταινία του Λαρς Φον Τρίερ Αντίχριστος (2009) λόγω του «σεξουαλικού και βίαιου» περιεχομένου της. Το μέτρο ελήφθη μετά από καταγγελία της καθολικής οργάνωσης Promouvoir, η οποία προσπαθούσε να απαγορεύσει σε όσους δεν είχαν συμπληρώσει τα 18 έτη την παρακολούθηση της ταινίας. Αρχικά, η ταινία απαγορευόταν σε ανηλίκους κάτω των 16 ετών. 

Με απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου απαγορεύτηκε η ταινία του Λαρς Φον Τρίερ Αντίχριστος (2009) λόγω του «σεξουαλικού και βίαιου» περιεχομένου της.

Το μέτρο ελήφθη μετά από καταγγελία της καθολικής οργάνωσης Promouvoir, η οποία προσπαθούσε να απαγορεύσει σε όσους δεν είχαν συμπληρώσει τα 18 έτη την παρακολούθηση της ταινίας. Αρχικά, η ταινία απαγορευόταν σε ανηλίκους κάτω των 16 ετών.

Πλέον έχει διακοπεί η προβολή της, και δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησής της σε κινηματογραφικές αίθουσες, τηλεοράσεις και βίντεο μέχρι να της δοθεί νέα ταξινόμηση. Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει ότι η αρχική εκτίμηση του υπουργείου Πολιτισμού για το όριο ηλικίας ήταν λανθασμένη.

Στην ταινία του Τρίερ με πρωταγωνιστές τους με Γουίλεμ Νταφόε και Σαρλότ Γκενσμπούρ, ένας ψυχαναλυτής και η σύζυγός του, οι οποίοι έχουν χάσει πρόσφατα τον μικρό τους γιο, προσπαθούν να ξεπεράσουν τη θλίψη και τα προσωπικά τους τραύματα. Καταφεύγουν στην Εδέμ, μια απομονωμένη καλύβα μέσα στο δάσος, όπου πρέπει πλέον να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον κι ο καθένας τον εαυτό του.

Αντιδράσεις και φωνές, που μιλούσαν για βία και αφιλτράριστη παρουσίαση ερωτικών σκηνών, ακολούθησαν μετά την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της ταινίας.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση απαγόρευσης του Αντίχριστου φτάνει μετά από μια σειρά αυστηρών μέτρων από το Promouvoir. Την περασμένη χρονιά την ίδια «τύχη» είχε Η ζωή της Αντέλ λόγω του σεξουαλικού περιεχομένου της, ενώ η οργάνωση είχε κατά το παρελθόν ασχοληθεί και με τα Nymphomaniac και Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι.


Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Στα 7-8 εκατ. ευρώ η πρόταση της Μοντερέι για Πινέδα – Η ΑΕΚ θέλει 11 εκατ. ευρώ»

Η Μοντερέι εξακολουθεί να θέλει να πάρει τον Ορμπελίν Πινέδα από την ΑΕΚ όπως αναφέρουν στο Μεξικό και προσφέρουν 7-8 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024