Θεατρικές παραστάσεις που ξεχώρισαν και δεν πρέπει να χάσετε
...
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Ποια είναι η Κριστίν Καβαλάρι: Τα ριάλιτι, το toy boy και το «πιο καυτό σεξ» με τον Τζέισον Στέιθαμ
- Κουτσουρεμένος ο προϋπολογισμός του «Διατηρώ»
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή
Προτείνουμε μερικές από τις παραστάσεις που ενθουσίασαν κοινό και κριτικούς αλλά και συζητήθηκαν στους θεατρικούς κύκλους. Έργα μεγάλων συγγραφέων, διαχρονικά τα περισσότερα που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στο πέρασμα των χρόνων και θα παίζονται μέχρι λίγο πριν το Πάσχα.
Τρεις αδερφές
Ο Δημήτρης Τάρλοου που υπογράφει τη σκηνοθεσία μάς εξοικειώνει με το έργο με μια δραματουργία-έκπληξη, που αν και «μικραίνει» τις χιλιομετρικές αποστάσεις, τονίζει την απόσταση από τον εαυτό, από το μέλλον και το παρελθόν.
Με τους: Λένα Παπαληγούρα, Ιωάννα Παππά, Αλεξάνδρα Αϊδίνη
Θέατρο Πορεία
Έγκλημα και Τιμωρία
Το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας παίζεται με επιτυχία σε σκηνοθεσία του γεωργιανού σκηνοθέτη Λεβάν Τσουλάτζε.
Οι ενοχές, τα διλήμματα, η παράνοια αλλά και η μετάβαση του ανθρώπου στην ανάπλασή του μέσα από την αλληλεγγύη, τον σεβασμό, την πορεία προς την ελευθερία και την αγάπη.
Στο ρόλο του φοιτητή Ρασκόλνικοφ ο Τάσος Ιορδανίδης. Μαζί του ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θάλεια Ματίκα, Θόδωρος Κατσαφάδος.
Θέατρο Άνεσις
Ο Θάνατος του Εμποράκου
Το αριστούργημα του αμερικανικού θεάτρου και σταθμός στην καριέρα του Άρθουρ Μίλερ καταγράφει το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ καθώς και την ίδια την κοινωνία. Έργο-κόλαφος για την υλιστική κοινωνία που καταφέρεται και στηλιτεύει τη βάναυση λειτουργία ενός καπιταλιστικού συστήματος που δεν έχει ηθικές αναστολές.
Σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή με πρωταγωνιστές τους: Πέτρος Φιλιππίδης και Πέγκυ Σταθακοπούλου.
Εθνικό Θέατρο (Κεντρική Σκηνή)
Ο Θεός της Σφαγής
Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην πολυβραβευμένη διεθνώς κοινωνική κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά μαζί με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, τη Στεφανία Γουλιώτη και τη Λουκία Μιχαλοπούλου.
Η συγγραφέας, με εξαιρετική ακρίβεια και καυστικό, ακραίο χιούμορ, ανατέμνει τον δυτικό άνθρωπο, φανερώνει το ζώο στην ψυχή του και διαλύει ένα σαλόνι όπως ακριβώς διαλύεται η κοινωνία μας, σαρώνοντας κάθε έννοια πολιτικής ορθότητας. Αυτό που μένει, όταν υποχωρήσει ο Θεός της Σφαγής, είναι η ανάγκη μας να βρούμε «μια ηθική αντίληψη του κόσμου» η προσπάθεια μας να βρούμε έναν τρόπο να ζούμε μαζί.
Θέατρο Αθηνών
Το κουκλόσπιτο
Γραμμένο το 1879, το έργο του μεγάλου Νορβηγού συγγραφέα, συντάραξε την εποχή του και υπήρξε καταλυτικό για την εξέλιξη της θεατρικής τέχνης. Η Νόρα -πρόσωπο μυθικό για τη σύγχρονη δραματουργία— γίνεται στην εποχή μας, ένα σύμβολο όχι μόνο για τη γυναίκα, αλλά γενικότερα για τον άνθρωπο.
Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
Χειρόγραφο
Η Χάρις Αλεξίου ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή ενός θεάτρου και διηγείται μέσα από ιστορίες και τραγούδια στιγμές από τη ζωή της με τη συνοδεία βιολοντσέλου, ακορντεόν και κιθάρας.
Ο Γιώργος Νανούρης.σκηνοθετεί αυτή την προσωπική μουσικοθεατρική παράσταση.
Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου
Link
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος, νέος Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ, αφιερώνει τη νέα του, πολυαναμενόμενη χορογραφία στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και τον Γκεόργκ Φρίντριχ Χέντελ, τους δύο κορυφαίους συνθέτες του Μπαρόκ, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι γεννήθηκαν την ίδια χρονιά -το 1685- σε κοντινές πόλεις, δεν συναντήθηκαν ποτέ όσο ζούσαν. Μέσα από τη σύνθεση των μουσικών τους και τη χορογραφία, ο Φωνιαδάκης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα τοπίο όπου το φανταστικό, υποσυνείδητο και μυστικιστικό στοιχείο εναλλάσσεται και συνομιλεί με τον ωμό ρεαλισμό δημιουργώντας ένα ιδανικό «οικοσύστημα» συνάντησης των δύο μουσουργών.
Εθνική Λυρική Σκηνή – Θέατρο Ολύμπια στις για τρεις ακόμα παραστάσεις: 19, 22, 23 Απριλίου.
Φόνισσα
Η επιτυχημένη όπερα του Γιώργου Κουμεντάκη η οποία σημείωσε ιδιαίτερη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της, τον Νοέμβριο του 2014, καθώς σεβάστηκε το παπαδιαμαντικό σύμπαν, ενώ δημιούργησε και ένα νέο μουσικό κόσμο για μια απρόσμενη, αλλά αρχετυπική οπερατική ηρωίδα: τη Φραγκογιαννού επανέρχεται σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τέσσερις παραστάσεις στις 15, 16, 17 και 20 Απριλίου.
Προδοσία
Ένα από τα σημαντικότερα έργα του σπουδαίου βρετανού δραματουργού, Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου σε μια νέα σκηνική εκδοχή. Οι εννέα σκηνές του έργου εκτυλίσσονται σε απόσταση αναπνοής από το κοινό σε διάφορους χώρους του θεάτρου (σκηνή, μπαρ, φουαγιέ, κλιμακοστάσια). Οι θεατές γίνονται μάρτυρες στη στάση και τη συμπεριφορά που επιφυλάσσει ο χρόνος στους ήρωες, αυτή τη διαρκή «προδοσία» όλων μας απέναντι στους άλλους, αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό.
Τους τρεις ρόλους θα επωμιστούν οι ηθοποιοί της νεότερης γενιάς: Γιώργος Γλάστρας, Μαρία Σκουλά και Νίκος Ψαρράς, στην πρώτη τους συνεργασία με τον σκηνοθέτη Γιάννη Μόσχο.
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
entertainment.in.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις