Αγγελική Στελλάκη

Μπλοκμπάστερ, σινεφίλ ταινίες, μεγάλες πρεμιέρες: το καλοκαίρι έχει μετατραπεί σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κινηματογραφικά περιόδους, προσφέροντας στον θεατή τη δυνατότητα να επιλέξει διαφορετικά κινηματογραφικά είδη.

Το in.gr επέλεξε 16 ταινίες που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς σε μία θερινή ή κλιματιζόμενη αίθουσα.

Florence: Φάλτσο Σοπράνο

Η πραγματική ιστορία της κοσμικής Νεοϋορκέζας Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς που νομίζει ότι είναι αστέρι της όπερας (ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ φάλτσα) μεταφέρεται στην οθόνη από τον Στίβεν Φρίαρς. Η Μέριλ Στριπ κάνει ό,τι μπορεί για να βγάλει τις λάθος κορώνες, ενώ ο Χιού Γκραντ επιστρέφει σε έναν ρόλο που μάς θυμίζει πόσο αξιαγάπητος μπορεί να γίνει.

Η ταινία θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 16 Ιουνίου.

Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή

Μία 20ετία μετά την εξωγήινη απειλή που έφερε τη Γη στο χείλος της καταστροφής, ο κίνδυνος επιστρέφει. Ο Ρόλαντ Έμεριχ σκηνοθετεί και πάλι και η ταινία υπόσχεται χιούμορ, εφέ, εκρήξεις, ό,τι δηλαδή αγάπησε το κοινό στην πρώτη ταινία. Στην ταινία δεν βλέπουμε αυτή τη φορά τον Γουίλ Σμιθ, αλλά στο καστ εντάχθηκε ο Λίαμ Χέμσγουορθ (και οι Τζεφ Γκόλντμπλαμ και Μπιλ Πούλμαν επιστρέφουν). Η ταινία θα προβάλλεται και σε 3D.

Η ταινία θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 23 Ιουνίου.



Το Παιχνίδι του Χρήματος (Money Monster)

Η Τζόντι Φόστερ σκηνοθετεί και η Τζούλια Ρόμπερτς με τον Τζορτζ Κλούνι πρωταγωνιστούν σε μία ταινία με κεντρικό χαρακτήρα έναν τηλεπαρουσιαστή, ο οποίος παρουσιάζει μία εκπομπή με οικονομικές συμβουλές. Ένας άνδρας που η οικογένειά του έχει χάσει την περιουσία της εξαιτίας αυτών των συμβουλών αποφασίζει να πιάσει όμηρο τον τηλεπαρουσιαστή και μάλιστα την ώρα της εκπομπής του. Ενδιαφέρον θέμα και καλές κριτικές στις Κάννες, όπου η ταινία προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού.

Η ταινία θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 30 Ιουνίου.



Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μπορεί να έχει στραφεί στην ενήλικη θεματολογία, ωστόσο έχει ακόμα τη δυνατότητα να κάνει μικρά θαύματα και να μας θυμίζει τα παιδικά μας όνειρα. Ο αμερικανός σκηνοθέτης μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Ρόαλντ Νταλ σε ένα υπερθέαμα γιγαντιαίων διαστάσεων που άρεσε σε όσους το είδαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Στις αίθουσες από τις 30 Ιουνίου.


Ο Θρύλος του Ταρζάν

Ο Ταρζάν, έχοντας συνηθίσει τη ζωή στην Αγγλία, καλείται να επιστρέψει στη ζούγκλα και το Κονγκό για να ερευνήσει τις δραστηριότητες μιας επιχείρησης εκμετάλλευσης ορυχείων. Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ ερμηνεύει τον Ταρζάν, ενώ η ανερχόμενη Μάρκο Ρόμπιν ερμηνεύει την σύζυγό του, Τζέιν. Το καστ συμπληρώνουν οι Σάμιουελ Τζάκσον, Κρίστοφ Βαλτς και Τζον Χερτ.

Στις αίθουσες από τις 7 Ιουλίου και σε 3D.

Η Εποχή των Παγετώνων: Σε τροχιά σύγκρουσης

Η παρέα του Ice Age επιστρέφει και αιτία για τη νέα περιπέτειά της είναι ο… Σκρατ. Μια γαλαξιακή αναζήτηση ενός βελανιδιού θα οδηγήσει σε κοσμικές αλλαγές που θα θέσουν σε κίνδυνο τον πλανήτη Γη. Οι Μάνι, Σιντ και Ντιέγκο θα πρέπει να βρουν τρόπο για να επιβιώσουν.

Στις αίθουσες από τις 17 Ιουλίου.

Ποιος Κλέβει Ποιον;

Ισπανική περιπέτεια για μια ληστεία τράπεζας που πάει στραβά. Μια συμμορία εισβάλει σε υποκατάστημα τράπεζας στη Βαλένθια με συγκεκριμένο σχέδιο διαφυγής. Τα πράγματα δεν κυλούν όπως λέει το σχέδιο, ενώ σύντομα τα μέλη της συμμορίας (αλλά και όσοι παρακολουθούν την υπόθεση απ’ έξω) θα διαπιστώσουν ότι υπάρχουν αρκετά κρυμμένα μυστικά.

Στις αίθουσες από τις 21 Ιουλίου.




Ghostbusters

Η θηλυκή παρέα των Ghostbusters είναι γεγονός. Ο Πολ Φάιγκ σκηνοθετεί μια ταινία κοντά στο πνεύμα των κλασικών ταινιών, αλλά με έμφαση στο χιούμορ. Η Κρίστεν Γουίγκ ερμηνεύει μία φυσικό, η Μελίσα Μακ Κάρθι μια ειδικό στα υπερφυσικά φαινόμενα, η Κέιτ ΜακΚίνον είναι αυτή που είναι υπεύθυνη για τις εφευρέσεις της ομάδας, ενώ η Λέσλι Τζόουνς ερμηνεύει μία πρώην εργαζόμενη στο μετρό που ξέρει να κινείται στη Νέα Υόρκη. Ο Κρις Χέμσγουερθ ερμηνεύει τον γραμματέα (περιορισμένης ευφυΐας) της «συμμορίας» αντιμετώπισης φαντασμάτων.

Η ταινία θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 28 Ιουλίου.



Star Trek: Beyond

Χωρίς τον Τζ.Τζ. Άμπραμς στο τιμόνι της σκηνοθεσίας (λόγω των υποχρεώσεών του στο Star Wars) έρχεται η τρίτη ταινία της νέας τριλογίας, με τον Ίντρις Έλμπα να ερμηνεύει τον «κακό» της ταινίας Κραλ. Αυτή τη φορά το πλήρωμα του Enterprise βρίσκεται εκτός διαστημοπλοίου και καλείται να αντιμετωπίσει μία νέα απειλή. Το σενάριο υπογράφει ο ηθοποιός Σάιμον Πεγκ.

Η ταινία θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 21 Ιουλίου.



Μπάτε σκύλοι αλέστε – The Secret Life of Pets

Μία από τις πολλές -και ενδιαφέρουσες- animation ταινίες του φετινού καλοκαιριού. Η κρυφή ζωή των ζώων σε μία ταινία που τα κλιπ που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μάς έχουν προετοιμάσει για το καλύτερο από τους δημιουργούς των «Εγώ ο Απαισιότατος» και «Minions». Η ζωή του Μαξ αλλάζει όταν ο ιδιοκτήτης του φέρνει στο σπίτι έναν σκύλο, τον Δούκα. Τα δύο ζώα καλούνται να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους και να αντιμετωπίσουν έναν στρατό από εγκαταλελειμένα κατοικίδια.

Στις αίθουσες από τις 18 Αυγούστου.



Ένα Ολόγραμμα για τον Βασιλιά

Ο Τομ Χανκς ερμηνεύει έναν αμερικανό μηχανικό που αναλαμβάνει να χτίσει έναν «παράδεισο» στη μέση της ερήμου για έναν πλούσιο μονάρχη στη Σαουδική Αραβία. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Ντέιβ Έγκερς και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τομ Τίκβερ (του «Τρέξε, Λόλα, Τρέξε»).

Στις αίθουσες από τις 21 Ιουλίου.




A Bigger Splash

Η απόλυτη καλοκαιρινή ταινία. Τίλντα Σουίντον, Ρέιφ Φάινς, Ματίας Σένερτς και Ντακότα Τζόνσον ζουν απαγορευμένα πάθη στην καλοκαιρινή Ιταλία. Η Σουίντον ερμηνεύει μία ροκ σταρ, η οποία κάνει διακοπές με τον σύντροφό της. Τις διακοπές αυτές διακόπτει η επίσκεψη ενός παλιού φίλου και της νεαρής κόρης του. Ο Λούκα Γκαντανίνο συνεργάζεται ξανά με την Σουίντον (μετά το I Am Love) σε μία νέα εκδοχή της ταινίας «Η Πισίνα» με τους Αλέν Ντελόν και Ρόμι Σνάιντερ.

Από τις 4 Αυγούστου στις αίθουσες.




Everybody Wants Some

Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ κάνει αυτό που κάνει καλύτερα: αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας κολεγιόπαιδων -παίκτες ομάδας μπέιζμπολ- που έρχονται αντιμέτωπα με την ελευθερία τους και την ευθύνη της. Αναμένουμε νεανικές ανησυχίες και πολύ μουσική, σε ένα σενάριο που υπογράφει ο ίδιος ο Λινκλέιτερ.

Στις αίθουσες από τις 18 Αυγούστου.



Ομάδα Αυτοκτονίας (Suicide Squad)

Καλοκαίρι χωρίς σούπερ ήρωες δεν γίνεται. Αυτή τη φορά, η Warner και η DC φέρνουν στη μεγάλη οθόνη την «Ομάδα Αυτοκτονίας»: Η κυβέρνηση ζητά τη βοήθεια φυλακισμένων υπερ-κακών για να αντιμετωπίσει μεγαλύτερες απειλές. Η ταινία ευελπιστεί να ελαφρύνει το κλίμα των πιο σοβαροφανών κινηματογραφικών μεταφορών κόμικ, φέρνοντας στην οθόνη χαρακτήρες όπως η Χάρλεϊ Κουίν, ο Deadshot και ο Τζόκερ (τον ερμηνεύει ο Τζάρετ Λέτο).

Στις αίθουσες από τις 25 Αυγούστου.

Café Society

Παραδοσιακά, το καλοκαίρι ολοκληρώνεται με νέα ταινία Γούντι Άλεν. ΤοCafé Society άνοιξε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η ταινία αποτίει φόρο τιμής στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1930 και αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού που θέλει να κάνει ταινίες. Παράλληλα, όμως, είναι και μία ερωτική ιστορία από αυτές που αγαπά ο Γούντι Άλεν. Πρωταγωνιστές είναι οι Τζέσε Άιζενμπεργκ και Κρίστεν Στούαρτ.

Στις αίθουσες από τις 25 Αυγούστου.

Ο Δρόμος για το Λα Παζ

Ένας άνδρας που έχει χάσει τη δουλειά του αποφασίζει να εργαστεί παράνομα ως οδηγός ταξί. Θα κληθεί να μεταφέρει έναν ηλικιωμένο μουσουλμάνο από την Αργεντινή στο Λα Παζ όπου βρίσκεται ο αδελφός του. Μία τρυφερή ταινία που κέρδισε χάλκινο Αλέξανδρο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ