Η έκθεση σε έντονο φως μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση άνδρες που έχουν χαμηλή σεξουαλική επιθυμία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Σιένα στην Ιταλία διαπίστωσαν ότι η χρήση ενός light box (ειδικό φωτιστικό που προσομοιάζει το ηλιακό ως), παρόμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ορισμένων μορφών κατάθλιψης, οδήγησε σε αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης – και αυτό οδήγησε σε περισσότερη σεξουαλική ικανοποίηση.

Ωστόσο διευκρίνισαν ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα προτού μπορέσουν να ισχυριστούν ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θεραπεία.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν τη μελέτη τους σε 38 άνδρες που είχαν διαγνωστεί με διαταραχές που προκαλούν έλλειψη ενδιαφέροντος για το σεξ. Οι μισοί συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν light box, ενώ οι άλλοι μισοί χρησιμοποίησαν ένα προσαρμοσμένο light box το οποίο εξέπεμπε σημαντικά λιγότερο φως. Όλοι τους περνούσαν μισή ώρα νωρίς το πρωί υπό τις ακτίνες τους, για δύο εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ

gamos.gr