Αποκλεισμένο παραμένει από το πρωί εμπορικό κέντρο στην πόλη Έσσεν της δυτικής Γερμανίας εξαιτίας απειλής για επίθεση, όπως ανέφερε η τοπική αστυνομία.

«Δυνάμεις παραμένουν ανεπτυγμένες επιτόπου, πρόκειται για μια μείζονα επιχείρηση, έχουμε δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας και βρισκόμαστε στο εσωτερικό του κτιρίου με σκύλους», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Η αστυνομία εξέδωσε προειδοποίηση ότι το εμπορικό κέντρο, στο κέντρο του Έσσεν, «θα παραμείνει κλειστό αυτό το Σάββατο για λόγους ασφαλείας, η αστυνομία διαθέτει συγκεκριμένες ενδείξεις για πιθανή επίθεση».

Ο συναγερμός αυτός προέρχεται από «άλλη υπηρεσία», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Η απειλή «αφορά μόνο το εμπορικό κέντρο της Λίμπεκερ Πλατς», πρόσθεσε η αστυνομία, οποία έχει κλείσει επίσης τους χώρους στάθμευσης και τους σταθμούς του μετρό που εξυπηρετούν το εμπορικό κέντρο -ένα συγκρότημα 200 καταστημάτων που είναι από τα μεγαλύτερα της Γερμανίας.

Η αστυνομία δεν έδωσε διευκρινίσεις για την προέλευση ούτε τη φύση της απειλής και πρόσθεσε πως διεξάγεται έρευνα στην οποία συμμετέχουν «ειδικοί πράκτορες».

Η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει πως οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έλαβαν γνώση ενός σχεδίου «βομβιστικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο από πολλούς καμικάζι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό