Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση του κυβερνήτη του Νιού Τζέρσι να περάσει τη μέρα του σε παραλία που είχε κλείσει με εντολή του ίδιου, καθώς είχε θεωρηθεί «μη απαραίτητη κρατική υπηρεσία».

Φαίνεται ότι η παραλία Island Beach στο Νιού Τζέρσι ήταν κλειστή για όλους εκτός από τον κυβερνήτη Κρις Κρίστι, τους φίλους του και την οικογένειά του.

Ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός αποφάσισε να κλείσει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου τις κρατικές υπηρεσίες που θεωρούνται μη απαραίτητες -ανάμεσά τους τα πάρκα-, καθώς ο ίδιος και οι βουλευτές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Πολιτείας.

Αυτό δεν τον εμπόδισε, πάντως, να απολαύσει την έρημη παραλία που είχε ο ίδιος κλείσει, την ώρα μάλιστα που η αστυνομία εμπόδιζε άλλους πολίτες από το να έχουν πρόσβαση στην παραλία.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου εάν «κατάφερε να απολαύσει τον ήλιο», ο Κρίστι είπε: «Δεν μπόρεσα να απολαύσω τον ήλιο σήμερα».

Αργότερα, όταν ο εκπρόσωπός του Μπράιαν Μάρεϊ ενημερώθηκε ότι κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης φωτογραφία που δείχνει τον Κρίστι με τη σύζυγό του και φίλους τους στην παραλία, ο Μάρεϊ είπε: «Ναι, ο κυβερνήτης ήταν στην παραλία για λίγο σήμερα για να μιλήσει με τη σύζυγο και την οικογένειά του πριν πάει στο γραφείο».

Ωστόσο, πρόσθεσε ο ίδιος, αυτό δεν σημαίνει ότι απόλαυσε τον ήλιο. Γιατί; «Φορούσε καπέλο του μπέιζμπολ» είπε ο Μάρεϊ.

Ο Κρίστι είπε ότι η οικογένειά του μένει στην θερινή κατοικία που βρίσκεται στην παραλία. Ο ίδιος τόνισε ότι η οικογένειά του δεν χρησιμοποιεί κρατικές εγκαταστάσεις.

«Έτσι είναι τα πράγματα. Εάν θέσεις υποψηφιότητα για κυβερνήτης, έχεις εκεί μια κατοικία» δήλωσε ο ίδιος, ερωτηθείς εάν είναι δίκαιο να είναι ο μοναδικός που χρησιμοποιεί την παραλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ