Σαλάτα με σπανάκι, σύκα και γκρέιπφρουτ
Οι σαλάτες με εσπεριδοειδή, ειδικά με πορτοκάλι, είναι πολύ δημοφιλείς στην Κρήτη και στην Κέρκυρα
- Κάρολος: Γιατρός στο αεροσκάφος και σακούλες αίματος – Τι ζητά να έχει μαζί του στις πτήσεις του
- Ο πατέρας μου, ο Στάνλει Κιούμπρικ: «Με άφηνε να πετάω αφρό στο πλατό του Dr. Strangelove»
- Η Ρωσία κατέλαβε το Ζοριάνε, πλησιάζει τη βιομηχανική πόλη Κουράκοβο
- Σέρφερ βγήκε με τη σανίδα του στους δρόμους της πλημμυρισμένης Μπαγιόν (βίντεο)
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
Για τη βινεγκρέτ
50 ml χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
30 ml λευκό ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. βασιλικό, αποξηραμένο
αλάτι
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
2 κόκκινα γκρέιπφρουτ, φιλεταρισμένα*
500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και χονδροκομμένο
200 γρ. baby σπανάκι, τα φύλλα
15 φύλλα φρέσκου βασιλικού
10 αποξηραμένα σύκα Κύμης, κομμένα στα 4
60 γρ. φουντούκια, ανάλατα και ψημένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βινεγκρέτ: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα, το ξίδι, το μέλι, τον βασιλικό και όσο αλάτι επιθυμούμε και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε ροή κορδονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα, ώσπου να δέσει η βινεγκρέτ.
Σαλάτα: Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα φιλέτα του γκρέιπφρουτ, τα σπανάκια, τον βασιλικό, τα σύκα και τα φουντούκια. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά.
* Πώς φιλετάρουμε το γκρέιπφρουτ: Ανοίγουμε το καθαρισμένο φρούτο με τα χέρια και χωρίζουμε προσεκτικά τις φέτες του. Με τη βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού, αφαιρούμε την εξωτερική λεπτή μεμβράνη κάθε φέτας.
πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις