Την Ουγγαρία αντιμετώπισε στην πρεμιέρα του Europa Cup που διεξάγεται στη Ριέκα της Κροατίας, η εθνική ομάδα ανδρών υδατοσφαίρισης.

Μετά από μια δυνατή «μονομαχία», οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό σκορ να είναι 9-9.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τους Έλληνες διεθνείς, καθώς η αποτελεσματικότητα τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα δυσκόλεψε τους Ούγγρους. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι διεθνείς ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί στην επίθεση, ανεβάζοντας το σκορ στο 4-1. Η Ουγγαρία μείωσε προσωρινά σε 4-3, ωστόσο Γούνας και Σκουμπακάκης έδωσαν διαφορά ασφαλείας στο ημίχρονο (6-3).

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Ουγγαρίας αντέδρασε, ισοφαρίζοντας σε 6-6 στα μέσα της τρίτης περιόδου.

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου επανέκτησε εκ νέου το προβάδισμα στην τέταρτη περίοδο (9-7), ωστόσο 47» πριν την λήξη, ο Βάμος ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ σε 9-9, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Η εθνική συνεχίζει τις υποχρεώσεις της το βράδυ της Μ. Παρασκευής (6/4, 21:00), απέναντι στην Ισπανία, ενώ το Μ. Σάββατο (7/4, 17:00) θα αντιμετωπίσει την Ιταλία. Ανάλογα με την θέση της στον Α΄ όμιλο, θα παίξει την Κυριακή του Πάσχα στον τελικό ή σε κάποιον αγώνα κατάταξης.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ουγγαρία): 1-1, 2-5, 3-1, 3-2

Διαιτητές: Βλάσιτς (Κροατία), Στανόγεβιτς (Σερβία)

Οι συνθέσεις:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τάμας Μαρτζ): Νάγκι, Τόροκ, Μάνχερτζ, Ζαλάνκι 1, Βάμος 2, Μεζέι 1, Ντ. Γιάνσικ 1, Σ. Γιάνσικ 1, Ανγκιαλ, Μπάτορι 3, Μπέντο, Κόβατς, Βόγκελ

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Δερβίσης 2, Φουντούλης, Καπότσης 2, Ποντικέας, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 2, Ζερδεβάς