Ο ΠΑΟΚ νίκησε στο τάι μπρέικ τον Ολυμπιακό και πέρασε στον τελικό
Ο «δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε με 3-2 σετ του Ολυμπιακού και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ που διεξάγεται στη Ρόδο
Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στον, χρονικά, πρώτο ημιτελικό του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ ανδρών που διεξάγεται στη Ρόδο.
Ο «δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε με 3-2 σετ του Ολυμπιακού και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του έτερου ημιτελικού ανάμεσα στον Ηρακλή και στον Παναθηναϊκό.
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 και 2-1 σετ αλλά κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή με τρομερή απόδοση στο τάι μπρέικ, όπου κυριάρχησαν τελειώνοντας το ματς με πέντε διαδοχικούς πόντους.
Για τους «ερυθρόλευκους» ήταν η πρώτη ήττα εντός Ελλάδας στην εφετινή περίοδο, σε κάθε διοργάνωση.
Με όπλο το μπλοκ, κορυφαίους τους Κουμεντάκη, Πελεκούδα, Τακουρίδη και τον Γκιον να καλύπτει από το δεύτερο σετ το κενό του Σαφράνοβιτς ο ΠΑΟΚ υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη ήττα στην εφετινή σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το 3ο σετ έδειξαν να μένουν από δυνάμεις, έχασαν την συνοχή τους στην υποδοχή.
Στο 5ο σετ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 6-5 αλλά ο ΠΑΟΚ με σερί 4-0 πέρασε μπροστά 9-6 και στη συνέχεια με νέα διαδοχικά μπλοκ πάνω στον Ράουβερντινκ και καλό σερβίς του Πελεκούδα πήρε τη νίκη.
Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν: 3 άσσοι, 59 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 30 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν: 5 άσσοι, 58 επιθέσεις, 13 μπλοκ, 30 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 2-3 (25-19, 22-25, 25-19, 22-25, 08-15)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μουνιόθ): Οϊνβάνεν 16π. (13/31επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Πετρέας 8 (3/8, 4 μπλοκ, 1 άσσος), Μπέμε 6 (6/8), Ντρίζγκα 2 (1/1, 1 μπλοκ), Αλεξίεφ 20 (17/29, 3 μπλοκ, 50%υπ., 30%αρ.), Ράουβερντινκ 17 (17/34, 50%υπ., 31%αρ.) / Στεφάνου (λ. – 59%υπ., 41%αρ.), Χριστοφιδέλης, Ζουπάνης 2 (2/4), Στιβαχτής, Δαρίδης (λ), Ανδρεάδης.
ΠΑΟΚ (Ρίτσι): Κουμεντάκης 22π. (16/35επ., 6 μπλοκ, 51%υπ., 20%αρ.), Ουτσίκοφ 20 (16/34, 3 μπλοκ, 1άσσος), Τακουρίδης 10 (7/9, 3 μπλοκ), Πελεκούδας 5 (4/10, 1 μπλοκ), Βάλκιερς 4 (1/2, 3 άσσοι), Σαφράνοβιτς 2 (1/5, 100%υπ.) / Κωνσταντινίδης (λ. – 58%υπ., 11%αρ.), Σακόγλου 3 (3/6), Τερζής, Γκιον 10 (10/21, 57%υπ., 43%αρ.).
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα
- Φυλακές Δομοκού: Στον ανακριτή ο 38χρονος Βούλγαρος που σκότωσε τον ισοβίτη
- Αφγανιστάν: Νέος νόμος των Ταλιμπάν κρίνει νόμιμο να ξυλοκοπείς τη σύζυγό σου «όσο δεν της σπας τα κόκκαλα»
- Ντόρσεϊ: «Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ»
- «Το Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη ξανά στους κινηματογράφους
- Ο Δήμος Νισύρου κηρύχθηκε σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας



