Κρέμα φάβας με κύμινο και πάπρικα
Έξυπνα tip
- «Δεν θα διστάσουμε να υποστηρίξουμε τη Χεζμπολάχ, είναι ισχυρότερη από ποτέ», διαμηνύει ο ηγέτης των Χούθι
- Διεθνές ένταλμα έρευνας για Νορβηγό που συνδέεται με τις εκρήξεις βομβητών της Χεζμπολάχ - Χάθηκαν τα ίχνη του
- «Σταματήστε αυτή την τρέλα, μην εξοπλίζετε το Ισραήλ» - Χειροκροτούμενος ανέβηκε ο Αμπάς στο βήμα του ΟΗΕ
- Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα η δυσαρέσκεια – ΣΥΡΙΖΑ σε κρίση – Οι νέοι θέλουν νέα σχήματα
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
250 γρ. φάβα
1 καρότο, σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
900 ml νερό
χυμό από 1 λεμόνι
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. πάπρικα της αρεσκείας μας και λίγη επιπλέον, για το πασπάλισμα
αλάτι
EKTEΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε τη φάβα με κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη φάβα, το καρότο και το κρεμμύδι, το νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ξαφρίζοντας κατά διαστήματα, για περίπου 50 λεπτά (ανάλογα με το πόσο βραστερή είναι). Αλατίζουμε τη φάβα προς το τέλος του μαγειρέματος.
Πολτοποιούμε τα υλικά με ένα ραβδομπλέντερ. Σιγά σιγά ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κύμινο και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε το αλάτι και σερβίρουμε τη φάβα πασπαλίζοντας με λίγη επιπλέον πάπρικα.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις