Κτίρια κατεστραμμένα, φθαρμένα, παρατημένα, εγκαταλελειμμένα παραμένουν στην τοποθεσία τους για χρόνια. Μερικά παραμένουν έτσι, κι άλλα έχουν την τύχη να αναστηθούν αφήνοντας στην άκρη τον παλιό τους ρόλο και αποκτώντας ένα καινούριο, φρέσκο, ανανεωμένο και περιποιημένο.

Σε αυτή την κατάσταση βρισκόταν ένας πρώην πυροσβεστικός σταθμός το Μπέβερλι, ο οποίος πλέον αποτελεί τη στέγη μιας εταιρίας παραγωγής αντρικών καπέλων. Η εταιρία Optimo που συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας, ανέθεσε στο αρχιτεκτονικό γραφείο SOM, την ολική ανακαίνιση του κτιρίου.

Οι SOM λοιπόν κατασκεύασαν ναι μεν ένα σύγχρονο εργαστήριο, διατηρώντας δε τη βιομηχανική αισθητική που είχε ήδη το κτίριο λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς του. Μαυρισμένος χάλυβας, καρυδιά, και τοίχοι ντυμένοι με τούβλα είναι τα βασικά στοιχεία που συναντά κανείς στο κτίριο. Ράφια που ξεκινούν από το πάτωμα και αγγίζουν το ταβάνι γεμίζουν με προσχέδια καπέλων και κατασκευαστικά εργαλεία.

Έκκληση της εταιρίας άλλωστε προς τους κατασκευαστές ήταν να ανακαινιστεί το κτίριο με τέτοιο τρόπο που να αντικατοπτρίζει τη δεξιοτεχνία, την αυθεντικότητα  και τη διαχρονικότητα που τη χαρακτηρίζει.

Στο δεύτερο όροφο του νέου κτίσματος βρίσκεται ένα ατελιέ, το οποίο αποτελεί κέντρο σχεδιασμού και δοκιμών των καπέλων της Optimo.