Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Αβγά με σάλτσα ντομάτας και γραβιέρα

Αβγά με σάλτσα ντομάτας και γραβιέρα

Η γραβιέρα Νάξου θα δώσει στο πιάτο ήπια γεύση

Υλικά (για 2 άτομα)

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον, για τα σκεύη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. μπούκοβο, σε σκόνη
450 γρ. σάλτσα ντομάτας, σπιτική
½ κ.γ. αλάτι
2 αβγά
40 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανό ή βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε δύο πυρίμαχα κεραμικά φορμάκια.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και τα σoτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το αλάτι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της σάλτσας.

Μοιράζουμε τη σάλτσα στα φορμάκια, σπάμε από ένα αβγό σε κάθε φορμάκι, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά, ώσπου να σταθεροποιηθεί το ασπράδι, αλλά ο κρόκος να παραμείνει ρευστός. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί.

ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης

Only in

Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε να προβάρει το κοστούμι της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η αισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και η εδραίωση στη δεύτερη θέση στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Ανδρουλάκη. Η «σκιώδης κυβέρνηση» και η ορμή από τις εσωκομματικές εκλογές

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024