Μέριλιν Μονρόε: Το απόλυτο σύμβολο του σεξ
Σήμερα, 92 χρόνια μετά τη γέννησή της, την 1η Ιουνίου 1926, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια θυμόμαστε τις 10 σημαντικότερες στιγμές της ζωής -και όχι μόνο- του απόλυτου sex symbol
- Χάος για ένα εισιτήριο στο Μετρό Θεσσαλονίκης - Εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα, ουρές και ταλαιπωρία
- EDF: Σε πλήρη λειτουργία ο στόλος των πυρηνικών σταθμών της στη Γαλλία
- Το 2024 είχε το θερμότερο καλοκαίρι και τον θερμότερο χειμώνα στην Ελλάδα
- Το σχέδιο του Λευκού Οίκου που θα αφάνιζε το λιγότερο 100 εκατ. Ευρωπαίους
Η Μέριλιν Μονρόε, ένα από μεγαλύτερα αστέρια που έχει παράξει ποτέ η βιομηχανία του Hollywood και ένα σύμβολο του σεξ από τη δεκαετία του 1950 που παραμένει έως και σήμερα.
Γεννημένη ως Νόρμα Τζιν Μόρτενσον, η Μέριλιν έφτασε πολύ ψηλά, μόνο για να βρεθεί στον πάτο, λίγο πριν τον θάνατο της.
Παρά τη εμφάνιση της «χαζής ξανθιάς» με την οποία έγινε ευρέως γνωστή, η Μέριλιν, ήταν κάτι πολύ παραπάνω από αυτό, αφού αν και πέθανε στη νεαρή ηλικία των 36 -μόλις- ετών πρόλαβε να ορίσει αυτό που ουσιαστικά ονομάζουμε σήμερα «σταρ».
Σήμερα, 92 χρόνια μετά τη γέννησή της, την 1η Ιουνίου 1926, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια θυμόμαστε τις 10 σημαντικότερες στιγμές της ζωής -και όχι μόνο- του απόλυτου sex symbol.
Πριν γίνει θρύλος
Πριν γίνει Μέριλιν Μονρόε, η Νόρμα Τζιν Μόρτενσον εργάστηκε ως τεχνικός σε εργοστάσιο αεροπλάνων. Ενώ εργαζόταν στο εργοστάσιο, φωτογραφήθηκε στο χώρο εργασίας της για ένα άρθρο περιοδικού. Βέβαια, ούτε καν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό θα ήταν το πρώτο από τα πολλά βήματα της στο χώρο του μόντελινγκ, ούτε φυσικά και τι θα ακολουθούσε.
Την βοήθησε η τύχη
Μετά τη συμμετοχή της σε ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού, η Μονρόε πήρε τελικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεγάλη ταινία το 1953. Μάλιστα, στην ταινία αντικατέστησε την συνάδερφο της ηθοποιό, Αν Μπανκροφτ, για το ρόλο της Ρόουζ στη ταινία «Niagara».
Τα διαμάντια είναι οι καλύτεροι φίλοι της γυναίκας
Η μουσική σκηνή στο «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές» έγινε μια εικονική στιγμή στη βιομηχανία του κινηματογράφου, όχι μόνο λόγω της μουσικής, αλλά και λόγω της εμφάνισης της Μέριλιν. Το «Diamonds are a girl’s best friend» είναι μία από τις πιο γνωστές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου.
Εμψύχωση των στρατευμάτων στην Κορέα
Το 1954, η Μέριλιν διακόπτει το μήνα του μέλιτος στην Ιαπωνία για να εκτελέσει σε 10 συναυλίες για τα αμερικανικά στρατεύματα στην Κορέα. Μερικοί από τους στρατιώτες περιέγραψαν τη στιγμή ως μία από τις «πιο αξέχαστες της ζωής τους». Η επίσκεψη αυτή της Μέριλιν έδωσε δύναμη στους στρατιώτες να συνεχίσουν να πολεμούν.
Η θρυλική σκηνή με τη φούστα
Το 1955, η Μέριλιν έπαιξε τον πιο εικονικό ρόλο της ζωής της. Η σκηνή στο «επτά χρόνια φαγούρα», όπου στέκεται στις γρίλιες του μετρό φορώντας λευκό φόρεμα το οποίο ο αέρας σηκώνει είναι, χωρίς αμφιβολία, μία από τις πιο γνωστές σκηνές του 20ου αιώνα.
Η Χρυσή Σφαίρα
Παρόλο που η Μέριλιν δεν κέρδισε ποτέ το βραβείο Όσκαρ, έλαβε πολλά άλλα βραβεία για τις υποκριτικές της ικανότητες. Το 1960 κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα ως η καλύτερη ηθοποιός σε κωμωδία ή μιούζικαλ για το ρόλο της στην ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό».
Δεν είναι μόνο μια χαζή ξανθιά
Η τελευταία ταινία στην οποία έπαιξε της επέτρεψε να επιστρέψει στους πιο δραματικούς ρόλους. Ο χαρακτήρας της στην ταινία «οι αταίριαστοι», το 1961, έδειξε ότι είχε την ικανότητα να παίζει πιο ώριμους ρόλους, πέραν από αυτόν της χαζής ξανθιάς.
Χρόνια πολλά κύριε πρόεδρε…
Αν και δεν έχει αποδειχθεί ποτέ, υπήρχαν πάντα οι φήμες πως με τον -τότε- πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κένεντι, η Μέριλιν Μονρόε ήταν κάτι περισσότερο από απλοί φίλοι. Απόδειξη αποτελεί το θρυλικό «Happy Birthday, Mr. President» που τραγούδησε η Μονρόε στο 45ο πάρτυ γενεθλίων του Κένεντι. Ένα από τα καλύτερα δώρα!
Ο θάνατος…
Στις 5 Αυγούστου 1962, η είδηση του θανάτου της Μέριλιν Μονρόε σόκαρε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Η Μονρόε βρέθηκε νεκρή από την οικονόμο της. Στο ένα χέρι κρατούσε το ακουστικό του τηλεφώνου ενώ δίπλα της υπήρχε ένα κενό φιαλίδιο υπνωτικών.
Ποια είναι η αλήθεια;
Αρκετά χρόνια μετά, ένα βιβλίο το οποίο υπογράφουν δύο καταξιωμένοι αμερικανοί συγγραφείς, ήρθε να ταράξει τα νερά στην υπόθεση, που μέχρι τότε φαινόταν να έχει κλείσει. Όπως αναφέρουν, ο θάνατος της Μέριλιν δεν ήταν αυτοκτονία, αλλά δολοφονία που ενορχηστρώθηκε από τον Μπόμπι Κένεντι και εκτελέστηκε σε δύο φάσεις από τους σωματοφύλακες του και τον ψυχίατρό της.
Όπως αναφέρεται σε αποκλειστικό δημοσίευμά της «Daily Mail», η οποία έρχεται να συμπληρώσει το βιβλίο, στο σπίτι της Μονρόε την ώρα του θανάτου της βρίσκονταν έξι άνθρωποι. Μεταξύ αυτών και δύο τραυματιοφορείς, οι οποίοι όταν πρωτοπήγαν στο σπίτι της την βρήκαν ζωντανή και είχαν καταφέρει να την σταθεροποιήσουν. Εκεί ήρθε η μοιραία παρέμβαση του ψυχιάτρου της, δρ. Ραλφ Γκρήνσον, οποίος της έκανε ένεση με το φάρμακο στην καρδιά και την σκότωσε.
Ο λόγος, σύμφωνα με το βιβλίο, πως απείλησε τους Κένεντι, ότι θα βγάλει τα άπλυτα τους στη φόρα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις