Σαλάτα αλμύρα με τόνο
Φρέσκια αρμύρα βρίσκουμε το καλοκαίρι στα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές
Υλικά για 4 άτομα
500 γραμμ. αλμύρα ή αρμυρήθρα, καθαρισμένη
2 πατάτες καθαρισμένες, βρασμένες, κομμένες σε κύβους
2-3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
χυμός από 2 λεμόνια
2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κονσέρβα τόνο, σε λάδι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα χόρτα σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και πάγο για να κρυώσουν και να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν. Βράζουμε τις πατάτες, και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε μικρούς κύβους Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα χόρτα, τις πατάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά. Κτυπάμε με το πιρούνι το ελαιόλαδο με το λεμόνι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Στραγγίζουμε καλά την κονσέρβα του τόνου. Βάζουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα ή σαλατιέρα και γαρνίρουμε με τον τόνο.
- Εκλογικοί κατάλογοι: Ξεκίνησε η εκκαθάριση τους – Ποιοι διαγράφονται
- NASA: Απότομη πτώση στα παγκόσμια αποθέματα γλυκού νερού
- Το viral βίντεο της Κριστίν Καβαλάρι άναψε «φωτιές» στη προσωπική ζωή του Τζέισον Στέιθαμ
- Τέμπη: Να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για να φτάσουμε στην απόδοση ευθυνών, λένε οικογένειες των θυμάτων
- Παραμένει στη Μάντσεστερ Σίτι ο Γκουαρντιόλα – Κοντά στην υπογραφή μονοετούς ανανέωσης
- Σκέρτσος: Ψευδείς οι αναρτήσεις που τον τοποθετούν εναντίον του Σαμαρά