Μανιταροκεφτέδες
Αν τους αλευρώσετε και τους τηγανίσετε, θα βγουν πιο τραγανοί.
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. μανιτάρια, πορτομπέλο ή λευκά, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 αυγό
1 κλωναράκι δενδρολίβανο, μόνο τα φυλλαράκια
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 1/2 – 2 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο μέχρι να απορροφήσουν εντελώς τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη φρυγανιά.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Λος Αντζελες: «Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα», λέει ο Μπάιντεν – Θα «την αντιμετωπίσουμε αν…»
- Βενεζουέλα: Θρίλερ με την απαγωγή ή μη της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Μαρία Ματσάδο
- Γερμανία: Επί 75΄ συζητούσαν «χωρίς αντίλογο» ο Μασκ με τη Βάιντελ στο Χ
- Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Μελόνι για Συρία και συνεργασία σε αμυντική βιομηχανία και ενέργεια
- Βουλγαρία: Εθνικιστής ηγέτης ζητά την προσάρτηση της Βόρειας Μακεδονίας
- Γουάν: Τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η Κίνα για την διαχείρισή του