Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρέας Ηλιόπουλος για προσφυγικό: Επικρατεί ένα χάος – Ώρα να παρέμβουν οι εισαγγελείς

Ανδρέας Ηλιόπουλος για προσφυγικό: Επικρατεί ένα χάος – Ώρα να παρέμβουν οι εισαγγελείς

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Ηλιόπουλος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα

Ο κατεξοχήν αρμόδιος για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών στη χώρα μας, ως διευθυντής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο κ. Ανδρέας Ηλιόπουλος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα.

«Είναι η ώρα να παρέμβουν οι εισαγγελείς. Εκείνοι είναι που θα δουν αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων, και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών Αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν. Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτήν τη στιγμή» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος, αντιστράτηγος ε.α., σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλευλεύθερος».

Ο κ. Ηλιόπουλος παραδέχεται πως υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων τόσο από τον εμπλεκόμενο στην όλη υπόθεση κρατικό μηχανισμό, συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΘΑ, όσο και από ΜΚΟ που διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.

Ο αντιστράτηγος ε.α. παρακινεί τις αρμόδιες ελληνικές και ευρωπαϊκές Αρχές, καθώς και τους εισαγγελείς, να προβούν στην αναζήτηση στοιχείων και στη διεξαγωγή εκτεταμένης έρευνας.

Παράλληλα, δεν παραλείπει να υπογραμμίσει τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραμονή χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα Κέντρα Υποδοχής κάτω από άθλιες συνθήκες με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και να τονίσει ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση αναδιάρθρωση του όλου συστήματος διαχείρισης του προσφυγικού, δεδομένου ότι η πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων ευνοεί τη διαφθορά και επιδεινώνει δραματικά τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, υπέρ των οποίων η Ε.Ε. έχει διαθέσει περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ.

Only in

Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε να προβάρει το κοστούμι της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η αισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και η εδραίωση στη δεύτερη θέση στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Ανδρουλάκη. Η «σκιώδης κυβέρνηση» και η ορμή από τις εσωκομματικές εκλογές

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024