Αρνάκι με καπνιστή πάπρικα
Μπορείτε να συνοδεύσετε το αρνάκι με αρωματικό ρύζι ατμού, το οποίο έχετε περιχύσει με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Υλικά για 10 μερίδες
2 κιλά αρνάκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια, διαστάσεων περίπου 5 x 5 εκ.
Για τη μαρινάδα
2 κ.σ. πελτέ
2 κ.σ. κύμινο
2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο ή 1 1/2 κ.σ. αποξηραμένο, τριμμένο
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. ρίζα τζίντζερ, σε σκόνη
χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ, ακέρωτο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ανακατέψτε καλά και προσθέστε το αρνάκι.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια και αφήστε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.
Ρίξτε τα κομμάτια μαζί με τη μαρινάδα σε ένα βαθύ τηγάνι και ψήστε τα για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Ο πατέρας μου, ο Στάνλει Κιούμπρικ: «Με άφηνε να πετάω αφρό στο πλατό του Dr. Strangelove»
- Το εντυπωσιακό με τον Γουόκαπ στη φετινή Euroleague (vids)
- Η Ρωσία κατέλαβε το Ζοριάνε, πλησιάζει τη βιομηχανική πόλη Κουράκοβο
- ΠΑΣΟΚ: Αλλαγές από τον Ανδρουλάκη – Ποιες θέσεις αναλαμβάνουν Δούκας, Γερουλάνος, Διαμαντοπούλου
- Κάρολος: Γιατρός στο αεροσκάφος και σακούλες αίματος – Τι ζητά να έχει μαζί του στις πτήσεις του
- Τζένη Χειλουδάκη: «Η πολύχρωμη κοινότητα έχει γίνει ετεροφοβική»