Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τούρκος αξιωματούχος: Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε

Τούρκος αξιωματούχος: Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αναφορικά με τη δολοφονία, όπως όλα δείχνουν, του σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, δίνει τούρκος αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση των ερευνών στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αναφορικά με τη δολοφονία, όπως όλα δείχνουν, του σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, δίνει τούρκος αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση των ερευνών στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως αποκαλύπτει το CNN, επικαλούμενο τις δηλώσεις τούρκου αξιωματούχου, το σώμα του αγνοούμενου δημοσιογράφου της Washington Post τεμαχίστηκε σε κομμάτια, αφού πρώτα τον δολοφόνησαν στο κτίριο του προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον τούρκο αξιωματούχο ο Κασόγκι σκοτώθηκε στο προξενείο, στο οποίο είχε πάει για να παραλάβει τα χαρτιά που θα του επέτρεπαν να παντρευτεί την τουρκικής καταγωγής αρραβωνιαστικιά του.

Νωρίτερα, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει πως κάποια από τα αποδεικτικά στοιχεία μέσα στο προξενείο έχουν καλυφθεί με μπογιά.

Την ίδια στιγμή οι έρευνες συνεχίζονται στην κατοικία του Σαουδάραβα πρόξενου στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο τελευταίος έχει ήδη εγκαταλείψει τη χώρα και έχει επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία.

Τις τελευταίες ώρες, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η κυβέρνηση του Ριάντ ετοιμάζεται να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία θα παραδέχεται τη δολοφονία του Κασόγκι και θα επιρρίπτει την ευθύνη στον υπερβάλλοντα ζήλο ανεξέλεγκτων αξιωματούχων.

Η Άγκυρα από την πρώτη στιγμή ισχυρίζεται πως ο Κασόγκι θα μπορούσε να έχει συλληφθεί ή σκοτωθεί εντός του κτηρίου της διπλωματικής αποστολής, κάτι που το Ριάντ αρνούνταν κατηγορηματικά, χωρίς όμως δώσει κάποια απόδειξη ότι ο Σαουδάραβας βγήκε ζωντανός από το κτίριο του προξενείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κασόγκι ήταν γνωστός επικριτής της βασιλικής οικογένειας των Σαλμάν, και στο πλαίσιο αυτό είχε αποφασίσει να αυτο-εξοριστεί στη Νέα Υόρκη, φοβούμενος για τη ζωή του.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Ο Γιαννακόπουλος προανήγγειλε επέκταση του Αταμάν (pic)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ανάρτησή του στα social media άφησε να εννοηθεί πως ο Εργκίν Αταμάν θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024