Κρεμώδης πουρές κουνουπιδιού
Αν δεν τρώτε το κουνουπίδι βραστό, δοκιμάστε αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος.
- Τι αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει η Λα Νίνια στον χειμώνα της Ευρώπης;
- «Οι ερωμένες του πατέρα μου» - Μια καλλιτέχνιδα απέναντι στις φωτογραφίες των «μητέρων που θα είχε»
- Έκλεισε σχολείο μετά από κρούσμα της εξαιρετικά μεταδοτικής «νορβηγικής» ψώρας σε μαθητή Δημοτικού
- Στη δημοσιότητα σημαντικά φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις ημέρες απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από το ΚΚΕ
Υλικά
1,5 κιλό κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 κούπες νερό
1/4 της κούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένος
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα κάψτε το λάδι και τσιγαρίστε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε το σκόρδο και λίγο αλάτι και αφήστε τα στη φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέστε το κουνουπίδι και τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάσει το κουνουπίδι. Αφήστε το νερό να βράσει και προσθέστε δύο κουταλιές άνηθο. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε την κατσαρόλα έτσι για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τα υλικά να κρυώσουν κάπως. Προσθέστε άλλες δύο κουταλιές άνηθο και ρίξτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά. Λιώστε μέχρι να έχετε έναν κρεμώδη πουρέ. Ρίξτε αλατοπίπερο και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις