Τετάρτη 05 Μαρτίου 2025
weather-icon 10o
Κουνουπίδι και μπρόκολο με ντρέσινγκ βραστής πατάτας και αβγοτάραχο

Κουνουπίδι και μπρόκολο με ντρέσινγκ βραστής πατάτας και αβγοτάραχο

Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 20΄, Ψήσιμο 25΄, Κόστος 3 € Υλικά (για 2 μερίδες) 50 γρ. ψιλές φούντες κουνουπίδι 50 γρ. ψιλές φούντες μπρόκολο 30 γρ. κολοκυθάκι σε ροδέλες 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο λίγες σταγόνες ξίδι αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 πρέζα τρίμμα αβγοτάραχο Για το ντρέσινγκ 1 μέτρια πατάτα 80 γρ. ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ξίδι […]

Προετοιμασία 15΄
Αναμονή 20΄, Ψήσιμο 25΄, Κόστος 3 €

Υλικά (για 2 μερίδες)
50 γρ. ψιλές φούντες κουνουπίδι
50 γρ. ψιλές φούντες μπρόκολο
30 γρ. κολοκυθάκι
σε ροδέλες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγες σταγόνες ξίδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα τρίμμα αβγοτάραχο
Για το ντρέσινγκ
1 μέτρια πατάτα
80 γρ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι

Σε μια λεκάνη ή βαθιά πιατέλα ή μπασίνα βάζουμε το κουνουπίδι, το μπρόκολο και το κολοκύθι και τα μαρινάρουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το σκεύος για 20 λεπτά στο ψυγείο για να μαριναριστούν τα λαχανικά.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ως εξής: βράζουμε την πατάτα και όταν κρυώσει τη βάζουμε στο μούλτι, με το ελαιόλαδο και ξίδι. Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε στο πιάτο τα λαχανικά, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με το τρίμμα αβγοτάραχου.

ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 05 Μαρτίου 2025
Απόρρητο